Hurricane Electric waarschuwt dat de IPv4 adresruimte op Internet in minder dan een jaar uitgeput zal zijn

´s Werelds grootste IPv6 netwerk staat gereed voor hulp aan netwerkoperateurs en CIO's en bekrachtigt verbintenis met IPv6 Certificering

FREMONT, Calif.--(BUSINESS WIRE)-- 20100715 --

Hurricane Electric, ´s werelds grootste natuurlijke IPv6-ruggegraat- en collocatieleverancier op Internet, heeft vandaag aangekondigd dat het nog maar een jaar zal duren vóórdat de IPv4 adresruimte in de wereld volledig toegewezen zal zijn.

Hurricane Electric’s Uitputtingsteller, een toepassing en web widget van iPhone/Android met de bijnaam “ByeBye v4” die de dagen aftelt totdat het IPv4 adres volledig uitgeput is, geeft nu aan dat er nog minder dan 365 dagen te gaan zijn.

Hurricane Electric zal ondernemingen bijstaan als zij van IPv4 op IPv6 overstappen. Het bedrijf heeft toegezegd dat het deze herfst en winter een reeks van IPv6 seminaries zal houden. In de komende weken zal Hurricane Electric het programma en de details over het seminarie aankondigen. Bovendien verbindt Hurricane Electric zich ertoe dat het haar gratis IPv6 certificeringsprogramma zal bekrachtigen. Voor dit programma hebben meer dan 15.000 IPv6 gebruikers certificering ontvangen.

“CIO's en netwerkbeheerders die de overgang op IPv6 uitstellen, doen dit voor eigen risico,” verklaarde Martin Levy, directeur van IPv6 Strategie bij Hurricane Electric. “Wij hopen dat met deze één-jaarmarkering opnieuw aandacht zal worden geschonken aan dit serieuze onderwerp waarmee de netwerkgemeenschap geconfronteerd wordt. Als één van de weinige IPv6-natuurlijke ISP's, staan wij klaar om de overgang naar IPv6 zo probleemloos mogelijk te laten verlopen.”

Het grootste deel van het Internetverkeer vandaag de dag bestaat uit IPv4 transmissies, maar het IPv4 protocol’s 32-bit adres zal spoedig niet voldoende zijn om het snel groeiende op Internet aangesloten apparaten te kunnen herbergen. Om de verwachte uitputting van adresruimte te vermijden, moeten IPv4 systemen naar het nieuwere IPv6 protocol worden overgebracht. Dit protocol beschikt over een veel grotere adresruimte. Naast het verlenen van verschillende, wereldwijd routeerbare adressen voor alle apparatuur die op het Internet staat aangesloten, beschikt het IPv6 protocol ook over netwerklaagveiligheid en simplificeert het verschillende netwerkconfiguratietaken.

In 2001 werd IPv6 voor het eerst door Hurricane Electric op haar globale ruggegraat ingezet. Dit is een van de weinige wereldwijde Internetruggegraten die van oorsprong IPv6 is en daarom hangt de connectiviteit met IPv6 niet van interne tunnels af. IPv6 wordt als kernservice geboden, waarbij iedere klant niet alleen van IPv6 connectiviteit wordt voorzien, maar ook van de klassieke IPv4 connectiviteit.

Afgelopen november heeft Hurricane Electric aangekondigd dat haar IPv6 netwerk in minder dan een jaar zich verdubbeld heeft tot meer dan 600 geassocieerde IPv6 ruggegraten. Vanaf vandaag heeft Hurricane Electric dit nummer tot meer dan 850 verhoogd.

Over Hurricane Electric

Hurricane Electric is een toonaangevende leverancier van Internetruggegraat en collocatie. Hurricane Electric is actief op haar eigen wereldwijde IPv4 en IPv6 netwerk en is eigenaar van verschillende gegevenscentra in Fremont, Californië, waarbij het meerdere N-by-10 Gbps links door heel Noord-Amerika, Europa en Azië opereert. Opgericht door Mike Leber in zijn garage in 1994, is Hurricane Electric vandaag de dag eigenaar van de grootste IPv6 Internetruggegraat ter wereld, gebaseerd op het aantal aangesloten netwerken.

Voor meer informatie over Hurricane Electric, ga svp naar http://www.he.net.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Milldam Public Affairs LLC
Adam Waitkunas, 978-369-0406 (office voice)
978-828-8304 (mobiel)

awaitkunas@milldampa.com