Strandpaviljoen Paal 69 wil minder peuken op het strand


ZANDVOORT, 20100715 -- Op vrijdag 16 juli start Strandpaviljoen Paal 69 in Zandvoort met de verkoop van Barkadera zak-asbakjes. Uit cijfers blijkt dat 28 procent van het achtergelaten afval op het strand peuken zijn. Peuken zijn giftig en dus gevaarlijk voor mens en dier. Jonge kinderen spelen graag op het strand en komen al te vaak met argeloos achtergelaten sigarettenpeuken in contact. De peuken die in zee belanden, zijn dodelijk voor de vissen.

Patrick Lespinasse - eigenaar van het Paal 69 - is blij met de verkoop van Barkadera zak-asbakjes. Patrick zegt: "Ik kom uit Frankrijk en zak-asbakjes zie je daar vaker. Wij willen de zak-asbakjes al een paar jaar als alternatief bieden voor het op het strand achterlaten van sigarettenpeuken. Tot nu toe was het alleen mogelijk grote hoeveelheden te bestellen. Gelukkig kunnen we bij Barkadera ook kleine bestellingen plaatsen".

Het initiatief vloeit voort uit het strandbeheerders overleg dat periodiek plaatsheeft in het kader van de verkiezing "Beste Strandpaviljoen van Nederland" 2010. De verkiezing "Beste Strandpaviljoen van Nederland" 2010 is een initiatief van Stichting Nederland Schoon, Koninklijke Horeca Nederland en StrandNederland.nl en wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd.

Met de verkiezingen willen organisatoren KHN, Stichting Nederland Schoon en Strand Nederland de strandbezoekers betrekken bij het schoonhouden van de stranden en paviljoens. Sinds de invoering van de schoonste strandverkiezing zijn onze stranden dubbel zo schoon geworden. De criteria voor het mooiste strandpaviljoen zijn `schoon', `duurzaam', `service' en `sfeer'.





Ingezonden persbericht