Eerste modellenbureau voor zwangeren, ModelMama's, van start


VOORBURG, 20100715 -- ModelMama's, het eerste Nederlandse modellenbureau gespecialiseerd in zwangere modellen, is nog maar net begonnen. Toch zijn de reacties van zowel opdrachtgevers als modellen nu al zeer positief. Voor de klanten scheelt het veel tijd, zij kunnen nu bij één bureau terecht. En de modellen kunnen blijven werken tijdens en na hun zwangerschap. Als het aan ModelMama's ligt, zullen er vanaf nu nog alleen maar echt zwangere modellen in de media verschijnen.

Eveline Koch, initiatiefneemster van ModelMama's en voormalig model, heeft tijdens haar zwangerschap gemerkt dat er in Nederland een gebrek aan een bureau voor zwangere modellen was. Eveline werd regelmatig geboekt als model voor bijvoorbeeld positiekleding en tijdschriften. Van meerdere opdrachtgevers kreeg zij destijds te horen, dat het zo moeilijk was om goede zwangere modellen te vinden, zij moesten veel verschillende bureaus benaderen. Uit gebrek aan beter boekten zij vaak modellen met de juiste lengte en een maatje 36, en deden hen een schuimrubberen buik aan. Maar dit was later altijd op foto's terug te zien: modellen met een nepbuikje missen immers die mooie zwangere gloed.

Vlak voordat Eveline's zoontje vorig jaar zomer werd geboren, ontstond dan ook het idee om een modellenbureau op te zetten voor zwangere modellen. Dit idee uitwerken kostte redelijk wat tijd. Maar ModelMama's is sinds een paar maanden actief aan het werven, en de aanmeldingen van modellen stromen binnen. De eerste opdrachten zijn al binnengehaald, en ook de opdrachtgevers zijn zeer te spreken over ModelMama's.

"Het scheelt natuurlijk veel tijd voor de klant. Zij hoeven niet meer bij verschillende modellenbureaus naar modellen met zwangere buikjes te zoeken, maar kunnen zich nu tot ModelMama's richten", aldus Eveline Koch. Ook voor de modellen zelf is het ideaal. Omdat zoveel bedrijven een zwanger model in hun communicatie-uitingen gebruiken, kunnen de modellen tijdens hun zwangerschap opdrachten blijven doen.

Na hun zwangerschap kunnen de modellen bij ModelMama's ingeschreven staan, samen met hun pasgeboren kroost. Want ook fotogenieke moeders met kinderen kunnen mooie opdrachten verwachten bij ModelMama's; de interactie tussen moeder en kind is heel natuurlijk, en dat zie je op de foto zeker terug.

Kijk voor meer informatie op de website van ModelMama's: www.modelmamas.nl





Ingezonden persbericht