Gemeente Borsele

Voorlichtingsbijeenkomst subsidiëring onderhoud landschapselementen

Bent u particuliere eigenaar van landschapselementen (buiten beheersgebieden) in de Zak van Zuid-Beveland? Dan bent van harte welkom om donderdagavond 15 juli de voorlichtingsbijeenkomst over subsidiemogelijkheden bij te wonen. Het gaat over subsidiemogelijkheden voor onderhoud van streekeigen landschapselementen in het Nationaal Landschap de Zak van Zuid-Beveland. De provincie Zeeland en Stichting Landschapsbeheer Zeeland organiseren de avond. De bijeenkomst wordt gehouden in vergadercentrum De Stenge, Stengeplein 1 in Heinkenszand van 19.30 uur tot 21.00 uur.

De subsidieregeling

De mogelijkheden voor Subsidie zijn beschreven in het Natuurbeheerplan 2009. Op grond van deze regeling kunnen eigenaren een vergoeding ontvangen voor het onderhoud van streekeigen landschapselementen zoals knotbomen, hoogstamfruitbomen en poelen. Alleen landschapselementen die zijn opgenomen in het collectieve beheerplan komen voor subsidie in aanmerking. In de regeling is wel een minimum aan landschapselementen opgenomen.

De onderwerpen

Tijdens de voorlichtingsavond komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod: het provinciale beleid, het Natuurbeheerplan 2009, de voorwaarden van de regeling en welke landschapselementen in aanmerking komen.

Meer informatie

Voor meer informatie over de avond kunt u contact opnemen met Stichting Landschapsbeheer Zeeland, Rudie Geus of Iman Labruyere