DAF Trucks

Voor derde opeenvolgende jaar:
DAF CF85 opnieuw 'Fleet Truck of the Year'

Tijdens de uitreiking van de prestigieuze 'Motor Transport Awards 2010' in Londen is de DAF CF85 voor het derde achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot 'Fleet Truck of the Year'. De 'Motor Transport Awards' behoren tot de meest toonaangevende onderscheidingen op de Britse truckmarkt en worden georganiseerd door het gelijknamige magazine 'Motor Transport'.

Nooit eerder in de geschiedenis van de 'Motor Transport Awards' ontving een truck driemaal op rij de onderscheiding 'Fleet Truck of the Year'. Het is bovendien de tiende keer dat de DAF CF85 of een van zijn voorgangers deze trofee in de wacht sleept.

De onderscheiding werd op dinsdag 13 juli in London uitgereikt aan Ray Ashworth, managing director van DAF Trucks UK. Dit gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst waarbij zo'n 1.400 kopstukken uit de transportindustrie aanwezig waren. "We zijn er trots op dat de DAF CF85 deze belangrijke onderscheiding heeft gewonnen", aldus Ashworth. "Iedereen in de transportindustrie en in ons DAF team erkent het belang van deze onderscheiding, omdat de jury bestaat fleetowners zelf."

"Dat we zowel in 2008, 2009 als 2010 gewonnen hebben - tijdens de drie meest uitdagende jaren die de Britse transportindustrie ooit gekend heeft - onderstreept de waarde van deze onderscheiding. De trofee benadrukt het buitengewoon lage brandstofverbruik en de overall efficiency van de CF85, in combinatie met de uitstekende ondersteuning van ons uitgebreide netwerk van toegewijde dealers." In de vierentwintigjarige geschiedenis van de Motor Transport Awards kwam het nog niet eerder voor dat een truck driemaal achtereen de 'Fleet Truck of the Year' onderscheiding won.

DAF Trucks N.V. - een dochteronderneming van het Amerikaanse PACCAR Inc, een van de grootste producenten van zware trucks in de wereld - is een toonaangevende producent van lichte, middelzware en zware trucks met in Europa een marktaandeel van zo'n 15% in de klasse boven 15 ton (2009). DAF produceert een compleet programma trekkers en bakwagens, met het juiste voertuig voor elke transporttoepassing. Daarnaast is DAF toonaangevend op het gebied van de diensten achter het product: Multi Support Reparatie- en Onderhoudscontracten, financiële diensten van PACCAR Financial en een eersteklas onderdelenvoorziening. Bovendien ontwikkelt en produceert DAF componenten als assen en motoren voor met name van bus- en touringcarproducenten over de gehele wereld. DAF Trucks N.V. heeft fabrieken in Eindhoven en in het Belgische Westerlo en meer dan 1.000 dealers en servicepunten in Europa.