Ingezonden persbericht



Lingeriesector kiest voor de Zetes Voice oplossing 3iV Crystal


· Voice oplossing voor geautomatiseerde picking and cross docking processen
· ROI binnen 6 maanden

· Productiviteit gestegen met ongeveer 20%
· Directe integratie met Manhattan, het WMS dat Vanity Fair Brand gebruikt

Brussel/ Barcelona, 15 juli 2010 - Zetes (Euronext Brussels: ZTS), de toonaangevende Europese leverancier van oplossingen en diensten voor de automatische identificatie van personen en goederen, kondigt aan dat het haar voice oplossing 3iV Crystal heeft geïmplementeerd bij Vanity Fair Brands Lingerie Europe, S.A., voor de automatisering en optimalisatie van hun logistieke processen.

Vanity Fair Brands Lingerie Europe produceert lingerie en badkleding en is sinds 2007 onderdeel van de Noord-Amerikaanse Fruit of the Loom groep. Tot deze groep behoren ook aansprekende merken als Belcor, Intima Cherry, Gemma, Lou Paris, Variance en Bestform.

Het contact met Zetes was snel gemaakt toen Vanity Fair haar distributie wilde optimaliseren en een hoger serviceniveau aan haar distributiekanalen wilde bieden. De Zetes voice oplossing 3iV Crystal wordt gebruikt voor het automatiseren van de picking and cross-docking processen in het 8000m² grote centrale warehouse van Vanity Fair Brands Lingerie Europe in Igualada, Spanje. Alle merken van het bedrijf worden van hieruitgedistribueerd. De site in Igualada verzendt tussen de 15.000 en 25.000 items per dag.

De voice oplossing 3iV Crystal is direct geïntegreerd i het bestaande warehouse management systeem van Vanity Fair Brands Lingerie Europe (Manhattan WMOS), zonder gebruik van middleware. Het voice systeem is ingericht om de picking en cross docking activiteiten stemgestuurd te kunnen verrichten en voert meerdere taken tegelijkertijd uit. Het beheert de verzendingen, rekening houdend met onder andere de stijl, maat en kleur en roept real-time informatie op wanneer nodig.

Naast de ontwikkeling en implementatie van de oplossing was Zetes ook betrokken bij het change management en de opleiding van de medewerkers.

De samenwerking tussen Vanity Fair Brands Lingerie Europe en Zetes begon in september 2009. Het voice systeem is ondertussen zes maanden in gebruik. Het bedrijf heeft de investering reeds terugverdiend. Toni Solé, IT Manager van VFB Lingerie Europe: "In slechts zes maanden werden onze oorspronkelijke verwachtingen vervuld. Zetes en haar voice oplossing hebben het voor ons mogelijk gemaakt om onze productiviteit met 20% te verhogen en een snellere, efficiëntere service te bieden aan verschillende bedrijven. We maken ook geen fouten meer, in tegenstelling tot met het vorige, op papier gebaseerde, systeem, waarbij fouten onvermijdelijk waren omwille van de variëteit van onze producten.




Ingezonden persbericht