Ingezonden persbericht


Nieuwegein, 15 juli 2010

Slecht weer grootste vakantiefrustratie

Nederlanders gaan dit jaar voornamelijk in Europa op vakantie. De meeste vakantiegangers nemen dan ook de auto om hun bestemming te bereiken. Eenmaal aangekomen kan slecht weer de pret flink drukken. Deze vakantiefrustratie staat met stip op 1 in het lijstje ergernissen uit het grote bol.com-vakantieonderzoek. Naast mooi weer, helpt lezen, muziek luisteren, puzzelen en het bekijken van dvd's de vakantievierders om optimaal te ontspannen en te genieten van hun welverdiende rust.

Onderzoeksbureau Synovate vroeg in opdracht van bol.com vijfhonderd Nederlanders naar hun vakantiegewoontes. Daar kwamen de nodige interessante gegevens uit. Een kwart van de Nederlanders gaat helemaal niet op vakantie terwijl een even groot deel vier keer of meer eropuit trekt. Bijna 60% van de respondenten gaat met zijn partner op reis terwijl het gezin meegaat bij ruim een derde van de respondenten.

De belangrijkste reden om op vakantie te gaan is ontspanning. Wellicht dat hierdoor ook 1 op de 5 vakantiegangers kiest voor een strandvakantie. Ontspanning gaat zelfs nog boven het gezellig samenzijn met de reispartners en het genieten van de natuur.

De vakantieontspanning vinden veel mensen in het lezen van boeken, maar ook muziek luisteren, puzzelen en het bekijken van dvd's zijn populair. De vakantieperiode blijkt bij uitstek de tijd te zijn waarin mensen meer lezen dan gemiddeld. Bol.com ziet vooral een flinke stijging in de verkopen van de zogenaamde vakantiebundels. Dit zijn drie boeken uit een bepaald genre die gebundeld verkocht worden. Thrillers en chicklit zijn daarin het meest populair. Ook het tijdschriftenpakket vindt gretig aftrek, net als de verschillende vakantiedoeboeken.

Frustraties
Natuurlijk is op vakantie niet alles even fijn. Nederlanders ondervinden de nodige ergernissen als ze op pad zijn. Met name jongeren raken sneller gefrustreerd dan ouderen. De eerstgenoemden ergeren zich bovengemiddeld aan slecht weer (54%), vervelende verkopers op straat (35%), een té toeristische bestemming (34%) en een teleurstellende accommodatie (33%). De jongeren hebben in vergelijking met de andere respondenten ook het vaakst ruzie met een reisgezel (17% tegenover 8% algemeen).

De vijf grootste vakantiefrustratie van Nederlanders zijn:
1. Slecht weer

2. Vervelende verkopers

3. Teleurstellend verblijfadres

4. Te toeristische locatie

5. Afgezet worden

De onderzoeksresultaten kunt u hier downloaden.

Voor meer informatie: www.bol.com

(einde bericht)

Hyperlinks:
Homepage bol.com: www.bol.com
Weblog bol.com: http://weblog.bol.com

Webpagina boeken: http://www.bol.com/nl/boeken/nederlandse-boeken/index.html Persruimte bol.com: http://www.bol.com/nl/persberichten/index.html