Persbericht

Banque de Luxembourg kiest UC4 Software voor automatisering belangrijkste banksystemen ~ UC4 versnelt uitrol Avaloq Banking System en automatiseert software updates voor toonaangevende investeringsbank ~

15 juli 2010 - UC4 Software, aanbieder van intelligent service automation- en IT procesoptimalisatie-oplossingen, maakt bekend dat Banque de Luxembourg de UC4 Automation Engine succesvol inzet voor het beheer en de monitoring van zijn Avaloq Banking System (ABS)-workloads. Door Avaloq en UC4 samen in te zetten om de belangrijkste bank- en satellietsystemen te ondersteunen, kan de bank profiteren van een geïntegreerde automatiseringsoplossing die tevens de bank's complexe software implementatieprocessen verbetert.

"Banque de Luxembourg heeft als missie om een schaalbaar, universeel bankplatform te bieden dat de groei van onze branche kan ondersteunen en daarbij dynamisch en reactief is bij veranderende trading conditions. Met UC4 krijgen we inzage in en controle over de onderliggende Avaloq-processing. Ook kunnen we ongeveer 50 Avaloq-databases klonen, bewaren en rebuilden wanneer dit nodig is voor het ondersteunen van nieuwe releases. Dit zou voor drie mensen een onmogelijke opgave zijn zonder de hulp van UC4", aldus Alain Feyereisen, Systems Analyst, Banque de Luxembourg.

Avaloq-gebruikers krijgen geregeld software-updates die banken in staat stellen compliant te blijven met reguleringen binnen de industrie. UC4 automatiseert voor Banque de Luxembourg de uitrol van deze updates, evenals de voortdurende distributie van verbeteringen en uitbreidingen van de bijna 50 Avaloq-databases. Met UC4 is de tijd die met deze taken gemoeid is, teruggebracht met 80 procent.

"Steeds meer financiële instellingen zoals Banque de Luxembourg zien de enorme kosten- en tijdsbesparingen die automatisering van hun Avaloq-applicaties hen brengt. Klanten krijgen nieuwe inzichten waarmee ze een dynamische IT-workload beter kunnen beheren. Dit zijn cruciale factoren in een online, on-demand sector waar veranderingen elkaar snel opvolgen en een direct effect kunnen hebben op de inkomsten", aldus Stefan Zeitzen, senior vice president, Continental Europe, UC4 Software.