Ingezonden persbericht


Woudrichem, donderdag 15 juli 2010

Verschillende projecten aan bod gekomen

Informatieavond over nieuwbouw in Almkerk gehouden

Op woensdag 14 juli 2010 heeft Woonlinie samen met de gemeente Woudrichem een informatieavond georganiseerd over het wonen in Almkerk. Net als bij de vorige informatieavond kwamen veel mensen naar 't Verlaat. De nieuwe wijk Almkerk West leeft in het dorp! De circa 110 bezoekers werden bijgepraat door de gemeente en Woonlinie, maar ook door de Rabobank en de architect van de nieuwe bioscoop.

Bestemmingsplanprocedure

Om een uitbreiding zoals Almkerk West te kunnen realiseren is het nodig een bestemmingsplanprocedure te volgen. Het bestemmingsplan voor de nieuwe wijk ligt op dit moment ter inzage op het gemeentekantoor, tot 8 augustus 2010. Omdat een bestemmingsplanprocedure vaak lastig te doorgronden is, lichtte Woonlinie het tijdens de informatieavond nader toe.

Het bestemmingsplan is opgedeeld in twee onderdelen: het wonen en sport aan de ene kant en de realisatie van de bioscoop en het kantoor voor de Rabobank aan de andere kant. Er is veel overleg geweest met omwonenden, naar aanleiding daarvan zijn ook wijzigingen in de plannen gemaakt. Zodat de nieuwe wijk aansluit bij de wensen van de omwonenden.

Na de periode van inzage wordt het ontwerpbestemmingsplan opgesteld, dat wederom ter visie wordt gelegd op het gemeentekantoor. Het bestemmingsplan wordt vervolgens vastgesteld door de gemeenteraad en de Raad van State en is dan een feit. De verwachting is dat begin 2011 gestart kan worden met de bouw van het Rabobank-kantoor en de bioscoop Hollywoud. De verkoop van de woningen start dan halverwege 2011, waarna de bouw ook kan starten.

Ontwerp van de woningen

Architect de heer Frank Ruiter liet de bezoekers de ideeën voor het ontwerp van de woningen zien. Er wordt gekozen voor een landelijke bouwstijl met wisselende gevels, veel ruimte tussen de woningen en groene erfafscheidingen. De schetsen van de wijk laten verschillende type woningen zien: twee- en drielaagse hoek- en rijwoningen, tweekappers in een jaren dertig stijl, vrijstaande woningen, maar ook een appartementencomplex.

Interesse?

Om in aanmerking te komen voor een woning in Almkerk West moet u ingeschreven staan op de wachtlijst voor nieuwbouw van de gemeente Woudrichem. Geef daarnaast uw gegevens door bij Woonlinie of op de website www.woneninalmkerk.nl. Dan wordt u op de hoogte gehouden van de voortgang van het project en hoort u als eerste van de verkoop. Bel voor meer informatie over de woningen met Woonlinie, telefoonnummer (0183) 30 51 51.

Duurzaam kantoor

De Rabobank bouwt in Almkerk West een bijzonder kantoor. De heer Jan Kielestein van Rabobank Altena vertelde tijdens de informatieavond over de mooie en duurzame opzet van de nieuwbouw. Het gebouw krijgt een terras aan het water, de entree ligt in het groen en er is een ruim parkeerterrein. Duurzame elementen zijn een warme/koude-installatie, een energiedak en het gebruik van duurzame materialen zoals hout.

Nieuwbouw voor Hollywoud

De architect van Hollywoud presenteerde ook hun ontwerp. Van het bescheiden en intieme, oude gebouw in Woudrichem gaat de bioscoop nu naar een modern, groen gebouw, dat past in de omgeving van Almkerk. Rondom een centraal plein waar de entree en horeca is, worden meerdere filmzalen gebouwd.

Samenwerkingsovereenkomst

De dag na de informatieavond hebben Woonlinie en de gemeente Woudrichem een samenwerkingsovereenkomst voor Almkerk West getekend. Hiermee is bevestigd dat Woonlinie de nieuwe wijk Almkerk West gaat realiseren. Er zijn onder andere afspraken gemaakt over het woningbouwprogramma en de projectorganisatie.

Nieuw project in Almkerk

Woonlinie presenteerde namens woningstichting Land van Altena nog een ander project tijdens de informatieavond. Op de plaats van het vroegere verzorgingshuis Antonia wordt Almstaeten ontwikkeld, een project met drie kleine appartementenblokken. In de eerste fase worden 12 koop- en 5 huurappartementen gerealiseerd. De eerste 12 appartementen worden vanaf oktober 2010 verkocht. In een later stadium wordt het tweede blok appartementen verkocht. De appartementen zijn ruim opgezet en minimaal 100 m2 groot. Verkoopprijzen vanaf circa ¤ 250.000 vrij op naam.

Ook voor de appartementen in Almstaeten geldt dat u als woningzoekende ingeschreven moet staan bij de gemeente Woudrichem. Meldt u daarnaast aan als geïnteresseerde bij Woonlinie, via info@woonlinie.nl of telefoonnummer (0183) 30 51 51.