NVAB, Nederlandse Vereniging voor Arbeid- en Bedrijfsgeneeskunde


Samenwerking met Welder en NVAB

Skipr lanceert digitale community over participatie & gezondheid

Houten/Amsterdam, 9 juli 2010 - Vandaag lanceert Skipr - het crossmediale platform voor beslissers in de zorg van Bohn Stafleu van Loghum - de internetcommunity 'Participatie & Gezondheid' op mashup.skipr.nl. In deze community wisselen beslissers en andere professionals uit de zorg met elkaar van gedachten over de relatie tussen werk, maatschappelijke inzet en gezondheid. Deze community vormt een nieuwe onderdeel binnen de crossmediale aanpak van Skipr.

De community is gericht op bestuurders, managers, beleidsmedewerkers, zorgprofessionals en onderzoekers en biedt de gelegenheid om een open discussie aan te gaan met personen die je in de dagelijkse praktijk niet tegenkomt. Geïnteresseerden kunnen zich via hun LinkedIn-profiel gratis bij de community aanmelden. Op mashup.skipr.nl kunnen discussies worden gevoerd, stellingen geponeerd en kunnen deelnemers presentaties en andere bestanden met elkaar delen.

De community start met twee thema's, te weten 'De klant centraal' en 'Participatie in de eerste lijn'. Deze thema's zorgen voor de nodige verdieping en focus binnen de community. Aan deze thema's kunnen alle leden een actieve bijdrage leveren en naar aanleiding van discussies of maatschappelijke ontwikkelingen kunnen zij nieuwe thema's toevoegen.

Skipr

Skipr is een initiatief van Bohn Stafleu van Loghum, onderdeel van Springer Media BV en is een crossmediaal communicatieplatform. Skipr brengt 10 x per jaar een magazine uit. Elke werkdag om 08.00 uur verschijnt Skipr daily, een persoonlijke e-mailnieuwsbrief met een overzicht van het nieuws en weblogs van opinieleiders. Op zondagochtend ontvangen abonnees Skipr weekly, een samenvatting van het nieuws en alle redactionele commentaren van de week. Skipr.nl is een website waarop de 'buzz' - een actuele selectie highlights uit het nieuws - de gebruiker up-to-date houdt over talloze thema's.

Bohn Stafleu van Loghum levert al ruim 250 jaar betrouwbare vakinformatie voor de gezondheidszorg. Op o.a. de disciplines huisartsgeneeskunde, tandheelkunde, management en recht, verpleging en verzorging, paramedisch en educatief is Bohn Stafleu van Loghum actief met het uitgeven van boeken, tijdschriften, online applicaties, tests en cursussen en congressen.

Welder, NVAB en Sterk naar Werk

Kennisinstituut Welder en Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde (NVAB) geven door middel van het project 'Sterk naar Werk' ruimte aan innovatieve ideeën rond arbeidsgezondheidszorg in de eerste lijn. Op vijftien plekken in Nederland is of wordt samengewerkt tussen bedrijfsartsen, arbeidsdeskundigen en zorgprofessionals in de eerste lijn. In al deze projecten staan de gevolgen van (een dreigende) 'ziekte' voor de maatschappelijke participatie en/of het werk en de empowerment van de patiënt centraal. Het doel is om de arbeidsparticipatie en maatschappelijke participatie van betaalde en onbetaalde werkenden te verhogen. Meer informatie is te vinden op www.sterknaarwerk.info.

Noot voor de redactie (