NOVA

15-07-2010
Werknemers MSD demonstreren in Den Haag
Honderden werknemers van farmaciebedrijf MSD uit Oss demonstreren vandaag in Den Haag. Vorige week werd bekend dat er 2175 banen bij het bedrijf op de tocht staan vanwege een grote reorganisatie. De werknemers willen dat premier Balkenende gaat praten met de Amerikaanse MSD-directie om zo het massaontslag te voorkomen. Heeft de Nederlandse regering genoeg gedaan om de onderzoekstak van MSD te behouden?

Hulpgeld Haïti laat op zich wachten
Volgens de speciale gezant van Haïti bij de Verenigde Naties, Leslie Voltaire, heeft tot nu toe slechts 2 procent van de beloofde hulpgelden hun bestemming bereikt. Het eiland werd een half jaar geleden door een allesverwoestende aardbeving waarbij naar schatting 230.000 om het leven kwamen. In NOVA vanavond een gesprek met Thea Hilhorst, hoogleraar Humanitaire hulpverlening en wederopbouw.

"Jezus redt" moet van dak
De man die in 2008 op het dak van zijn boerderij in Giessenburg in grote, witte letters "Jezus redt" schreef, moet de tekst verwijderen. De Raad van State bepaalde gisteren dat de dwangsom van 15.000 euro, die de gemeente de man eerder oplegde, terecht is omdat de tekst in strijd is met de gemeentelijke welstandsnormen. In NOVA vanavond een gesprek met de man uit Giessenburg.

Presentatie: Tom Kleijn

(Onderwerpen onder voorbehoud)