15 juli 2010< br/>
20 kandidaten voor burgemeestersvacature Zwartewaterland

De Commissaris van de Koningin in Overijssel, de heer mr G.J. Jansen, heeft 20 sollicitaties ontvangen voor de burgemeesterspost in Zwartewaterland. Onder de sollicitanten bevinden zich 2 vrouwelijke kandidaten.

Achtergrond sollicitanten
14 kandidaten hebben of hadden een functie in het openbaar bestuur, 6 sollicitanten hebben een andere professionele achtergrond. 6 sollicitanten zijn lid van de ChristenUnie, 5 van het CDA, 3 van de VVD, 2 van de PvdA, 2 van de SGP, 1 van een lokale partij en van 1 kandidaat is de politieke kleur niet bekend.

Vacature
De sollicitatietermijn liep van 22 juni tot 13 juli 2010. De burgemeestersvacature in deze ca. 22.000 inwoners tellende gemeente is op 1 juni 2010 ontstaan door het vertrek van burgemeester A.C. Hofland naar de gemeente Rijssen-Holten. Op dit moment wordt de burgemeesterspost waargenomen door de heer J. van Dijk.

Hoe verder?
Met het door de gemeenteraad van Zwartewaterland vastgestelde profiel maakt Commissaris van de Koningin Jansen een selectie uit de kandidaten. Deze selectie wordt vervolgens aan een vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad voorgelegd.

De gemeenteraad streeft ernaar haar aanbeveling vóór medio november vast te stellen en deze kort daarna aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties te sturen. De procedure is erop gericht dat er begin volgend jaar een nieuw benoemde burgemeester aan het werk kan in Zwartewaterland.