Gemeente Alkmaar


Beperkte dienstverlening dienstencentrum Alkmaar-Noord

Door een technische storing is de dienstverlening van de gemeente vanuit het Dienstencentrum Alkmaar-Noord momenteel beperkt. Het uitvallen van een straalverbinding maakt berichtenverkeer tussen het stadskantoor en het dienstencentrum bij winkelcentrum De Mare onmogelijk. Veel gemeentelijke producten en diensten zijn daardoor op die locatie thans niet beschikbaar.

Door de storing is het niet mogelijk om paspoorten, Nederlandse identiteitskaarten (NIK) en rijbewijzen aan te vragen of te verlengen en afschriften en uittreksels te krijgen in het dienstencentrum Alkmaar-Noord (Laan van Straatsburg 2). Wel kunnen mensen nog terecht in het dienstencentrum voor het afhalen van door henzelf tot en met afgelopen maandag aangevraagde en betaalde paspoorten, Nederlandse identiteitskaarten (NIK) of rijbewijzen.

Het Stadskantoor (Mallegatsplein 10) heeft geen last van de storing en is geopend voor alle dienstverlening. De gemeente zet daar extra personeel in om de verwachte drukte in goede banen te leiden. De gemeente werkt samen met het bedrijf dat de straalverbinding verzorgt hard aan een oplossing. Nieuwe ontwikkelingen of de melding dat het probleem is opgelost zijn te vinden op de website, www.alkmaar.nl.