Ingezonden persbericht


Conceptronic

Amersfoort, 15 juli 2010 - Conceptronic kondigt met trots de lancering van een nieuw product uit de Grab'n'GO collectie aan: de stijlvolle CM3HD Full HD Media Player, verkrijgbaar in drie modellen: twee met een interne harde schijf - 500GB en 1TB - en één zonder.

Het apparaat is de ideale opslagplaats voor al je persoonlijke digitale mediabestanden en zorgt ervoor dat je foto's en video's direct in hoge kwaliteit in 1080p resolutie op een Full HD-TV of een HD-ready-TV kunt bekijken.

Indien termen als 'IP-adres', 'DNS', 'master browser', 'SAMBA' of 'UPnP' voor jou onbekend zijn, dan is het fijn om te weten dat deze mediaspeler 'LAN-loos' is en gemakkelijk en snel te besturen is dankzij de gebruiksvriendelijke interface.

De mediaspeler ondersteunt de meest gebruikte HD mediabestanden (zoals H.264, MKV, XviD en M2TS) en kan de inhoud van de meest uiteenlopende bronnen lezen. De speler bevat een USB host poort (praktisch wanneer je een USB-stick of externe harde schijf wilt aansluiten) en een geïntegreerde SD(HC)/MMC kaartlezer. Het apparaat is bovendien compatibel met alle 2,5' en 3,5' SATA harddisks voor wie tot 2TB aan extra intern geheugen wil toevoegen.

Intern of extern geheugen?
Of je nu kiest om je bestanden op een externe harde schijf of de interne harde schijf van de speler op te slaan, de tussenkomst van een computer is overbodig geworden. Afhankelijk van het model dat je kiest, kunnen bestanden direct worden afgespeeld vanaf de eerder genoemde externe opslagapparaten of worden gekopieerd naar de interne harde schijf via de USB-verbinding of kaartlezer. In enkele tellen zijn bestanden gekopieerd en ben je ready to go!

Filmfanaat?
Met een opstarttijd van slechts 10 seconden hoeven zelfs de meest ongeduldige filmliefhebbers nooit lang te wachten om hun favoriete film te bekijken. En voor het perfecte digitale thuisbioscoopeffect beschikt de CM3HD over HDMI en een optische digitale audio uitgang (S/PDIF) voor een scherp beeld en een overweldigend 5.1 surround geluid. Wanneer je je oude films te veel hebt gezien, kun je ze met de ingebouwde delete-functie verwijderen om zo wat meer ruimte op de schijf vrij te maken.

Liefhebber van fotografie?
Deel je favoriete foto's met vrienden en familie en oogst bewondering met de scherpe fotokwaliteit en het snelle inzoomen en draaien van je foto's. In tegenstelling tot veel concurrenten beschikt deze mediaspeler over originele slideshoweffecten en een gebruiksvriendelijke navigatie.

Productkenmerken:

* Full HD 1080p resolutie

* HDMI en composite video ingangen

* TV systeem: PAL/NTSC

* Optische digitale audio uitgang (S/PDIF) voor een perfecte digitale thuisbioscoop ervaring
* Dolby Digital en DTS downmixing naar twee-kanaals stereo
* USB host poort en geïntegreerde SD(HC) kaartlezer
* Ondersteunde mediabestanden: XviD, MOV, MKV, H.264, TS, MPEG 1/2/4, AVI, JPEG, AVC, SVCD, VCD, MP3 (VBR), WAV en VOB
* Ondertiteling (SRT/SMI/SUB/SSA) en DVD menu (ISO/IFO) ondersteuning (vanaf harddisk, kaartlezer en USB host)

* Compatibel met alle 2,5' en 3,5' SATA harddisks (tot 2TB)
* Ondersteunt FAT32 en NTFS

Minimale systeemeisen:

* Een Full HD-TV of HD-ready-TV met HDMI verbinding voor video playback
* Computer met Windows XP, 2000, Vista(TM) of 7 (wanneer bestanden direct van een PC naar de CM3HD worden gekopieerd)

Meegeleverde accessoires:

* Power supply (100-240v automatisch switchen)
* Afstandsbediening (inclusief batterijen)

* HDMI 1.3b kabel

* Meertalige handleiding

Prijzen en beschikbaarheid:
De CM3HD Full HD Media Player is vanaf nu beschikbaar:
- CM3HD (exclusief harde schijf): ¤ 99,-
- CM3HD 500GB: ¤ 159,-

- CM3HD 1TB: ¤ 199,-

Over Conceptronic - www.conceptronic.net Conceptronic - het in Europa geregistreerde connectivitymerk van 2L Alliance BV - is specialist op het gebied van mobiliteit en connectiviteit voor de consumenten - en klein zakelijke markt.