Wereldouders trots op resultaten noodhulp haiti


HILVERSUM, 20100715 -- WereldOuders is trots op de resultaten van de noodhulp die zij tot nu toe aan Haïti heeft gegeven. De Nederlandse stichting ontving na de aardbeving van 12 januari ¤631.126,91 aan giften voor het getroffen land. Daarvan is nu ¤596.142,48 uitgegeven aan o.a: 2 Emergency Health Kits waarmee 20.000 mensen 3 maanden lang medische hulp konden krijgen en het transport van 13 containers met hulpgoederen. De overige ¤34.984,43 is nog niet daadwerkelijk gespendeerd maar heeft al wel een bestemming.

Projecten Haïti

WereldOuders is al 22 jaar werkzaam in Haïti, heeft 542 lokale medewerkers en beschikt over de juiste structuren om goederen en mensen snel op de juiste plekken te krijgen. Mede hierdoor is het ons gelukt op korte termijn concrete en structurele hulp te bieden.
De missie van WereldOuders is om, in zowel Haïti als in de 8 andere landen waar wij projecten hebben, thuisloze kinderen een toekomst te bieden waarmee ze niet alleen zichzelf maar ook hun omgeving versterken. De kinderen krijgen naast liefde, aandacht en een thuis, ook scholing en een vakopleiding. Ze blijven tot ze volwassen en zelfstandig zijn aan WereldOuders verbonden. Naast familiehuizen zetten we ook medische en educatieve projecten op. Zo heeft WereldOuders in Haïti ook onder andere scholen, een bakkerij en het enige kinderziekenhuis naar Westerse maatstaven van Latijns-Amerika gebouwd.

Herdenkingsteen

In het St. Damien Kinderziekenhuis is op 12 juli, precies een half jaar na de allesverwoestende aardbeving, een gedenksteen onthuld. Op deze `hoeksteen' staan naast een scheur in de muur de namen van de vijfendertig werknemers, vrijwilligers, collega's en vrienden die om het leven kwamen op 12 januari. De steen is bewust midden in het ziekenhuis geplaatst: "We honor their lives and their memories, and we keep them in our hearts and minds as we work each day".

Een uitgebreid overzicht van de noodhulp, de precieze kosten hiervan en de nog te realiseren projecten vindt u middels deze link www.wereldouders.nl/wp-content/uploads/2010/07/Resultaten-Noodhulp-Up-To-Date-22-06-10P.pdf

WereldOuders





Ingezonden persbericht