Scheuten werkt samen met zwartboek acteurs


Acteur Armin Scheuten gevraagd voor medewerking

AALTEN, 20100715 -- De Duitse acteurs Olaf Krätke (Tatort, Wickie) en Waldemar Kobus (Zwartboek, Valkyrie, Wickie) hebben Acteur Armin Scheuten gevraagd om mee te werken aan een preventieproject 'Geheimsache Igel' vertaald 'geheim dossier egel' Waarin het gaat om geweld, ook sexueel geweld tegen kinderen.

De Nederlandse acteur Armin Scheuten werd onlangs door Olaf Krätke gevraagd het project Geheimsache Igel, ofwel geheim dossier egel in Nederland en de Duitse deelstaat Noordrijn Westfalen te etableren. Beschermheer is de Duitse acteur Waldemar Kobus, bekend uit Zwartboek en Valkyrie. Al sinds twalf jaar bestaat het project in Duitsland en er komen steeds meer ensembles bij. Zo hebben de makers al verschillende onderscheidingen in de wacht weten slepen en huldigingen ontvangen.


'Ik dacht eerst aan een grapje toen ik de email en later een telefoontje kreeg. Maar zij hadden blijkbaar al een oog op mij voor hun project' aldus Scheuten. Het bleek dat Scheuten zelfs over de grens al indruk heeft gemaakt door zijn rollen in films en op tv. 'Bovendien zijn ze er blijkbaar al achter gekomen dat ik niet alleen acteur maar ook pedagoog ben en vrijwillig met kinderen en jongeren werk' merkt Scheuten op. En het is ook al duidelijk wat hem nu te wachten staat.

'Ik zal er nu alvast beginnen het project, het theaterstuk en voorlichtingsmateriaal te vertalen. Daarna moeten wij ensembles vinden die regionaal het project vertegenwoordigen en spelen.' Scheuten is ervan overtuigd dat 'geheim dossier egel' een succes is.

'Voorlichtingsavonden en theater voor kinderen zijn er zat, maar geen vast project dat aangepast is aan behoeftes van kinderen tussen vijf en tien. Het maakt kinderen sterk ook eens NEE te zeggen. En laat zien dat men niet weg mag kijken als er mensen geweld gebruiken. Maar dat we onze stem moeten laten horen. Ook als het om geweld tegen onszelf gaat'

De beroemde makers en beschermheren en dames hebben Scheuten al laten weten dat zij ook graag Nederland een bezoekje brengen voor een promotour om 'geheim dossier egel' persoonlijk voor te stellen en vragen te beantwoorden.





Ingezonden persbericht