Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Amsterdam, 04 december 09

Teorema geselecteerd voor het New York Lincoln Center Festival 2010

Van 15 tot 19 juli 2010 staat de voorstelling Teorema - nu exclusief te zien in de Stadsschouwburg Amsterdam - op het prestigieuze Lincoln Center Festival in New York. Elke zomer presenteert het festival een brede waaier van internationale en uitzonderlijke dans-, muziek-, opera- en toneelvoorstellingen die zowel de klassieke als de hedendaagse interpretatie niet schuwen.

Voor het eerst in haar veertienjarige festivalgeschiedenis valt deze eer te beurt aan een Nederlands gezelschap. Voor Toneelgroep Amsterdam is dit een bevestiging van haar steeds groter wordende internationale reputatie. Na 'Opening Night' (2008) en 'La voix humaine' (2009) is dit het derde jaar op rij dat TA in New York speelt.

LINCOLN CENTER
Het Lincoln Center in hartje Manhattan is Amerika's grootste kunstencentrum en biedt onderdak aan maar liefst 12 toonaangevende kunstinstellingen, o.a. The Juilliard School, The Metropolitan Opera, New York City Ballet, New York City Opera en New York Philharmonic.

TEOREMA
In Ivo van Hove's voorstelling Teorema - naar de gelijknamige film en roman van Pier Paolo Pasolini - staat de plotselinge inbreuk van een aantrekkelijke jongeman in een vastgeroeste, rijke familie centraal. Chico Kenzari, nieuw in het ensemble, speelt de rol van deze fascinerende vreemdeling. Afgelopen september ging de voorstelling in première tijdens het Duitse theaterfestival Ruhrtriennale. Tot en met 9 december 2009 is Teorema nog exclusief in Nederland te zien in de Stadsschouwburg Amsterdam.

REFERENTIES
http://new.lincolncenter.org/live/



Ingezonden persbericht