Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 3 juni 2010

Frans van den Boom nieuwe directeur van NCDO

Dhr. dr. F. M. L. G. (Frans) van den Boom (1955) is per 15 juli aanstaande de nieuwe directeur van NCDO (Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling) in Amsterdam.

Met Van den Boom krijgt NCDO een directeur die een belangrijke rol gaat spelen bij het omvormen van de organisatie naar een toonaangevend kenniscentrum op het gebied van draagvlakversterking en internationale samenwerking. NCDO zal zich vanaf 2011 vooral gaan richten op het ontsluiten en overdragen van kennis en op het adviseren en professionaliseren van de activiteiten van derden.

Van den Boom geniet een stevige reputatie die raakt aan het werkterrein van NCDO. Zo was hij van 1994 tot 2001 werkzaam bij het Nederlandse Rode Kruis, waarvan de laatste jaren als adjunct-directeur. Op dit moment is hij nog werkzaam als 'Vice President Country and Regional Programmes & Executive Director Europe' bij het International AIDS Vaccine Initiative (IAVI). Hier heeft hij onder andere veel ervaring opgedaan op het gebied van onderzoek van de gezondheidszorg en internationale ontwikkeling. Van den Boom beschikt over ruime managementervaring in professionele en kennisintensieve organisaties.