Ingezonden persbericht


Persbericht
Datum: 9 juli 2010

Het is zomervakantie!

Hoek van Holland - De zomervakantie is met volle kracht losgebarsten, de zon straalt aan de hemel. Gelukkig kan iedereen verkoeling komen zoeken bij de nieuwe Waterspeelplaats van het Keringhuis. Het Keringhuis is niet alleen buiten anders, ook binnen zijn nieuwe dingen te ontdekken! Deze zomer is er weer van alles te beleven bij het Keringhuis

Het Keringhuis, Publiekscentrum Water is een leuk en boeiend informatiecentrum over de Europoortkering, de Maeslantkering in het bijzonder en over waterbeheer in Zuid-Holland. De toegang tot het informatiecentrum is gratis.

Nieuwe expositie en Waterspeelplaats!
Sinds de bouw van de Maeslantkering hebben inmiddels meer dan een miljoen mensen het Keringhuis bezocht. Tijd voor vernieuwing! Binnen in het Keringhuis zijn nu nieuwe dingen te zien en te beleven! Ook kan iedereen vanaf 1 juli buiten aan de slag op de waterspeelplaats! Regel zelf met pompen en zandzakken de waterstroom in de rivieren. Kom dus deze zomer naar het Keringhuis en beleef het. Lukt het jou je dorp aan de monding van de rivier droog te houden?

Nieuw! Vanaf 15 juli spelen we het waterspel:
ga aan de slag met pomp en zandzakken, houd je dorp droog en verdien een prijs! Kijk op de website voor de tijden. Kosten Waterspel: 1 euro per persoon. Bij deelname aan een rondleiding is het Waterspel gratis!

Extra instaprondleidingen tijdens de Zomervakantie, ook doordeweeks!

Tijdens de zomervakantie organiseert het Keringhuis elke dag extra instaprondleidingen voor jong en oud. Kijk op de website voor de mogelijkheden. Kosten van de rondleiding: 3,75 per volwassene en 1,75 per kind. Duur van de rondleiding ongeveer 90 minuten. Reserveren wordt aangeraden want op=op!

Aanbieding Juli en Augustus:
Haal een gratis ijsje op voor de kinderen bij deelname aan een Instaprondleiding of het Waterspel!

Het Keringhuis, Publiekscentrum Water bij de Maeslantkering Het Keringhuis is elke dag gratis te bezoekenen verzorgt het hele jaar door in de weekenden en tijdens vakanties instaprondleidingen voor individuele bezoekers. Daarnaast op alle dagen rondleidingen aan groepen op afspraak. In het Keringhuis is een restaurant gevestigd met een prachtig uitzicht op de Maeslantkering en de Nieuwe Waterweg.

Meer informatie?
Kijk op de website voor openingstijden, rondleidingen en meer: www.keringhuis.nl , bel 0174-511222 of stuur een e-mail naar: info@keringhuis.nl