Tenneco benoemt Hari Nair tot Chief Operating Officer en bevordert Josep Fornos tot senior vice-president, Europa, Zuid-Amerika en India

LAKE FOREST, Illinois (VS).--(BUSINESS WIRE)-- 20100715 --

Tenneco Inc. (NYSE: TEN) heeft vandaag bekendgemaakt dat Hari Nair met onmiddellijke ingang is benoemd tot Chief Operating Officer (COO), een nieuw gecreëerde functie. In deze functie is Nair verantwoordelijk voor Tenneco’s wereldwijde bedrijfsactiviteiten, waarbij hij rapporteert aan Gregg Sherrill, Chairman en CEO van Tenneco.

De 50-jarige Nair is sinds maart 2007 werkzaam als President van de International Group van het bedrijf, waarbij hij verantwoordelijk is voor de activiteiten van het bedrijf in Europa, Zuid-Amerika, India en Asia-Pacific. In maart 2009 werd hij lid van de Raad van Bestuur van Tenneco.

“Tenneco creëert de functie van Chief Operating Officer als onderdeel van onze aanhoudende inspanning om klanten beter van dienst te zijn door de wereldwijde coördinatie te verbeteren en synergieën binnen al onze ondernemingen te stimuleren”, aldus Sherrill. “Hari heeft ruime wereldwijde ervaring en heeft geweldig werk verricht bij het integreren van de activiteiten van onze International Group, die verantwoordelijk waren voor 55 procent van de winst van Tenneco in 2009. Hij is de juiste leider die ons kan helpen ons doel te bereiken: onze bedrijfsactiviteiten integreren door al onze regio’s, integraal ketenbeheer en productie samen te brengen in één wereldwijde organisatie.”

Het bedrijf heeft tevens de promotie bekendgemaakt van de 57-jarige Josep Fornos naar de nieuw gecreëerde functie van senior vice-president voor Europa, Zuid-Amerika en India. Fornos, die sinds maart 2007 vice-president en algemeen directeur is van Original Equipment (OE) Emission Control, Europa, zal nu verantwoordelijk zijn voor de bedrijfsactiviteiten van OE en de vervangingsmarkt in deze regio’s. Fornos zal rapporteren aan Nair en werkzaam zijn vanuit Tenneco’s Europese hoofdkantoor in Brussel.

Ook de volgende personen rapporteren aan Nair:

  • Neal Yanos, executive vice-president, Noord-Amerika;
  • Michael Charlton, senior vice-president, wereldwijd(e) integraal ketenbeheer en productie;
  • Patrick Guo, vice-president en managing director, China;
  • Jeff Jarrell, vice-president en managing director, Japan;
  • Laurence Bukoh, algemeen directeur, ASEAN en Korea; en,
  • Mike Shnier, managing director, Australië en Nieuw-Zeeland.

Met uitzondering van Fornos, blijven de huidige verantwoordelijkheden van de personen die direct verantwoording afleggen aan Nair onveranderd.

De 38-jarige Enrique Orta, vervangt Fornos als vice-president en algemeen directeur OE Emission Control, Europa. Orta die sinds februari 2008 executive director, operations, European emission control is, zal rapporteren aan Fornos en werken vanuit het Europese hoofdkantoor van Emission Control in het Duitse Edenkoben.

Naast de structurele veranderingen en benoemingen die vandaag bekend zijn gemaakt, zijn er geen verdere veranderingen in de bestaande relaties met betrekking tot rapportage aan Gregg Sherrill.

AANVULLENDE INFORMATIE

Hari Nair – Voor zijn meest recente benoeming als president van de International Group was Nair werkzaam als executive vice-president en managing director voor Tenneco’s ondernemingen in Europa, Zuid-Amerika en India. In deze functie leidde hij een succesvolle ommekeer van de Europese onderneming van het bedrijf, waarmee de operationele prestaties aanzienlijk werden verbeterd. Nair was eerder managing director en general manager van Tenneco Zuid-Amerika en Tenneco Azië, waar hij veel van de vestigingen van het bedrijf heeft opgericht. Nair kwam in 1987 bij Tenneco Automotive als business planning manager, waarbij hij zich richtte op de vroege internationale expansieprojecten van het bedrijf. Hij is afgestudeerd in engineering aan de Bradley Universiteit en heeft een MBA in Finance and International Business van de Universiteit van Notre Dame (VS).

Josep Fornos – Fornos kwam in 2000 bij Tenneco als vice president and general manager, original equipment ride control, Europa, waarbij hij de concurrentiepositie van het bedrijf in het ride control-segment versterkte door zich te richten op geavanceerde technologie en het verbeteren van Tenneco’s productievoetafdruk in Oost-Europa. Hij werd in 2007 bevorderd naar zijn meest recente functie als vice-president en general manager European original equipment emission control. Voor hij in 2000 bij Tenneco kwam, werkte Fornos een jaar bij Lear Corporation als algemeen general manager van de seating en wire & harness ondernemingen van het bedrijf in Frankrijk, nadat Lear United Technologies Automotive had overgenomen. Fornos heeft 16 jaar gewerkt bij United Technologies Automotive, waar hij verschillende managementfuncties heeft vervuld in productie, engineering en kwaliteitscontrole in Spanje en later de verantwoordelijkheid droeg voor engineering en kwaliteitscontrole in heel Europa. Fornos is afgestudeerd in de elektrotechniek aan de polytechnische universiteit in Barcelona en heeft een MBA van de IESE in Barcelona.

Enrique Orta – In zijn meest recente functie als executive director, operations, European emission control was Orta verantwoordelijk voor het leiden van alle productieactiviteiten in de emission control-fabrieken van het bedrijf in Europa, maar ook in Zuid-Afrika. Hij kwam in augustus 1995 bij Tenneco als Financial Controller en HR-manager bij de recent overgenomen emission control-fabriek in Valencia, Spanje. Sinds 1999 heeft hij verschillende functies vervuld in de bedrijvengroep, waaronder plant manager in Valencia en regionaal directeur van Tenneco’s activiteiten in Zuid-Europa. In 2005 werd Orta benoemd tot programmadirecteur voor de Europese emission control-onderneming van het bedrijf, waar hij bleef tot hij in februari 2008 werd bevorderd tot zijn meest recente functie. Orta is afgestudeerd in de economie en in business administration aan de Universiteit van Valencia, en heeft een MBA van de Universiteit van Cambridge (VS).

Tenneco is een wereldwijd productiebedrijf met een waarde van $4,6 miljard dat is gevestigd in Lake Forest, Illinois (VS) en wereldwijd ongeveer 21.000 werknemers heeft. Tenneco is een van ‘s werelds grootste ontwerpers, producenten en verkopers van emission control- en ride control-producten en -systemen voor de markt van originele auto-onderdelen (OE’s) en vervangingsonderdelen. Tenneco verkoopt haar producten voornamelijk onder de merknamen Monroe®, Walker®, Gillet™ en Clevite®Elastomer.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Tenneco Inc.
Jim Spangler
Informatie voor media
+1 847 224 4813
of
Jane Ostrander
Informatie voor media
+1 847 612 3595
of
Margie Pazikas
Informatie voor media
+32 (0) 477 22 6152
of
Linae Golla
Informatie voor investeerders

+1 847 482 5162

Ticker_symbol NYSE:TEN