Barometer AsiaInspection 2e kwartaal 2010: China immuun voor beroering EU

HONG KONG--(BUSINESS WIRE)-- 20100715 --

Cijfers die bekendgemaakt worden door de kwaliteitscontrole branche in Azië zijn goede indicatoren van de gezondheid van de internationale handel. AsiaInspection, dat ruim 11.000 inspecties, audits en laboratoriumtests heeft uitgevoerd in het tweede kwartaal van 2010 (+38% vergeleken met het 2e kwartaal van 2009), heeft een aantal interessante trends vastgesteld.

De inspectiecijfers over het 2e kwartaal van 2010 geven aan dat nu China zich steeds meer inspant om de exportkwaliteit te verbeteren, zijn consumentenproducten zelfs nog aantrekkelijker geworden zijn voor importeurs. Het totale aantal in China uitgevoerde inspecties is met 35% gestegen, waaruit blijkt dat China’s ongeëvenaarde economische groeisnelheid zich voortzet. Hieruit blijkt duidelijk dat de slapende draak wakker is en nog maar net begonnen is met zijn opkomst.

Kruipend Vietnam, opkomende draak

Deze economische groei blijft aanhouden ondanks een recente golf van arbeidsconflicten in fabrieken in heel Zuid-China waarvan velen hadden gedacht dat deze ten goede zou komen aan China’s “goedkopere” buurlanden, maar tot nu toe blijkt dit niet uit de cijfers. Terwijl China doorgaat met het ombuigen van zijn productiemacht kan hetzelfde niet gezegd worden van zijn Aziatische tegenhangers. Het opmerkelijkste is dat er in Vietnam niets is veranderd in de jaarlijkse groei van de uitgevoerde inspecties. China heeft het leeuwendeel van de buitenlandse directe investeringen die Azië binnenkomen naar zich toe getrokken en dat blijkt duidelijk uit de exportgroei vergeleken met die van de buurlanden.

De grootste jaarlijkse stijging deed zich voor bij kleding en textiel. Een gestage verbetering van de kwaliteit van de stoffen en kleding afkomstig uit Chinese fabrieken heeft voor de groei van deze industrie gezorgd door het vertrouwen van de klant te verbeteren.

US streeft EU voorbij terwijl Griekenland Europa omlaagdrukt

Aan het begin van het jaar lieten de cijfers van het 1e kwartaal een vrijwel gelijke groei zien voor de VS en de EU ten opzichte van het 1e kwartaal van 2009 wat opgedragen inspecties betreft; respectievelijk +11,2% en +11,3%. Echter, uit de cijfers van het 2e kwartaal van 2010 blijkt dat de productinspecties van de VS met +46% stegen, maar dat die van de EU met -3,8% daalden. Dit is grotendeels het gevolg van de schade die door de recente problemen in Griekenland veroorzaakt is, wat de economie van andere landen beïnvloed heeft.

AsiaInspection is een kwaliteitscontrolebedrijf dat product inspecties, laboratoriumtests en audits bij fabrieken & sociale audits verricht in China en Groter Azië. In 2009 hebben klanten uit meer dan 100 landen ter wereld hun kwaliteitscontrole toevertrouwd aan AsiaInspection – www.AsiaInspection.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
AsiaInspection
Michael Messarch, +86 755 8231 6796-108 (Pers)

press@AsiaInspection.com