Gemeente Hoorn

Vrijdag 16 juli spectaculaire meerkamp

Bewegen, gezelligheid, muziek en ontspanning staan centraal tijdens de spectaculaire meerkamp op vrijdag 16 juli. Stichting Netwerk en het gemeentelijke sportopbouwwerk organiseren deze dag. Het wordt een dag vol spanning en avontuur op de velden van de West-Friese Hockeyclub. Iedereen vanaf 15 jaar kan meedoen aan de meerkamp. Aanmelden kan tot 25 juni, in teams of individueel.

Programmaonderdelen De dag begint met een gezamenlijke warming-up. Vervolgens gaan de deelnemers van start met de meerkamp. De meerkamp bestaat uit vier onderdelen. Voor elke onderdeel van de meerkamp kunnen er punten behaald worden. De onderdelen zijn: 1. Spel: bij dit onderdeel strijden twee teams tegen elkaar, zoals bijvoorbeeld bij het nemen van een hindernisbaan. 2. Gezamenlijke spelronde: aan dit onderdeel doet elke team tegelijkertijd mee, denk hierbij aan een dictee en quizvragen over sport of muziek. 3. Het rode-draadspel: aan dit onderdeel doen één of twee leden van elk team afzonderlijk mee, bijvoorbeeld penaltyschieten. 4. Estafette: tijdens dit afsluitende onderdeel doen alle teams tegelijkertijd mee.

Teamsamenstelling De spelonderdelen bij de meerkamp worden niet door het hele team gespeeld. Bij de diverse onderdelen is rekening gehouden met de leeftijd van de deelnemers. Bij sommige onderdelen is het verstandig om de jeugd in te zetten en bij andere onderdelen is het wijs om ervaring in te zetten. Bij de samenstelling van de team is het verstandig om hier rekening mee te houden. Per onderdeel bepaalt de teamcoach wie er meespeelt. De minimale leeftijd voor deelname aan de meerkamp is 15 jaar. Er wordt gespeeld in gemengde teams van minimaal 6 en maximaal 10 personen (inclusief 1 teamcoach).

Workshops Deelnemers kunnen naast de meerkamp ook deelnemen aan verschillende workshops. Denk hierbij aan een workshop Zumba of Afrikaanse percussie. Deze workshops vinden plaats tijdens de pauzes van de meerkamp zodat iedereen kan meedoen. Inschrijven voor één of meerdere workshops kan voor aanvang van de meerkamp op 16 juli.

Tijdsplanning De meerkamp start om 12.00 uur bij de West-Friese Hockeyclub aan de Nieuwe steen. Om ongeveer 19.00 uur is de meerkamp afgelopen. Het exacte tijdstip hangt af van het aantal deelnemende teams. Vanaf 19.00 uur is er tijd voor een hapje en een drankje.

Inschrijven meerkamp Deelnemers kunnen zich zowel individueel als per team inschrijven. De kosten per team bedragen 20 euro (2 euro per persoon, inclusief consumptiebon). Bij individuele inschrijving maakt de organisatie een teamindeling. Dan worden de kosten door het aantal teamleden gedeeld.

Wie zin heeft om mee te doen, alleen of met bijvoorbeeld collegas, buren of vrienden, kan zich tot uiterlijk 25 juni aanmelden. Aanmelden kan via de website www.sportopbouwwerkhoorn.nl, per e-mail sportopbouwwerk@hoorn.nl of telefonisch via 0229 252620.