Gemeente Valkenswaard

Valkenswaard

Kermis in Valkenswaard

De zomerkermis vindt dit jaar plaats van vrijdag 16 tot en met woensdag 21 juli. In totaal zijn 42 kermisattracties te vinden op de Markt, op het Kloosterplein (= parkeerterrein achter de Nicolaaskerk) en op het gedeelte van de Maastrichterweg dat ligt tussen deze beide terreinen.

Bijzondere attracties
Er is vermaak voor groot en klein en er zijn vele lekkernijen te koop. Voor het publiek dat van spanning en sensatie houdt, is er de Mega Booster; een mechanische arm die op grote snelheid ronddraait en de Sky Flyer; een zweefmolen op 30 meter hoogte. Voor de kleintjes zijn er fraaie attracties zoals de familieachtbaan, een authentieke draaimolen en Mini Cars.

Kermispromotie
Om de kermis onder de aandacht te brengen organiseert de gemeente samen met de exploitanten diverse promotieactiviteiten, zoals:
* een kermisspecial in Kempener Koerier van woensdag 14 juli met uitgebreide informatie over de kermis.

* een kindermiddag op woensdag 21 juli; vanaf 13.30 uur komt clown Marcello en de Ton Laros Kindershow.

Openingstijden
De kermis is op vrijdagavond 16 juli geopend van 19.00 tot 01.00 uur 's nachts, op zaterdag 17 juli van 13.00 tot 01.00 uur. En op zondag 18 tot en met woensdag 21 juli van 13.00 tot 00.30 uur.

Tarieven
Op de kermis gelden nog steeds betaalbare rit- en entreeprijzen. Voor de kinderattracties geldt een prijs van EUR 0,80 per rit en voor de volwassenenattracties is de maximale toegangsprijs EUR 1,30 per persoon per rit of kaartje. Alleen voor enkele grote attracties gelden andere maximumprijzen. De duurste attractie op de kermis kost maximaal EUR 2,50- of EUR 3,- per rit.

Verkeersmaatregelen
In verband met de kermis zal een aantal verkeersmaatregelen worden getroffen.

Van woensdag 14 juli 02.00 uur tot en met vrijdag 23 juli ± 14.00 uur zal een geslotenverklaring gelden voor alle verkeer, uitgezonderd voetgangers voor:

* het weggedeelte van de Peperstraat, tussen Markt en Prins Bernhardstraat (uitgezonderd bestemmingsverkeer)
* de Markt (verlengde Peperstraat)

* het gedeelte van de Maastrichterweg tussen Markt en Emmalaan, inclusief Kloosterplein.

Beide verharde parkeerterreinen aan de Pastoor Heerkensdreef zijn als parkeergelegenheid niet toegankelijk in verband met de plaatsing van salon- en pakwagens van de kermisexploitanten.

Afsluiting N69
Om de veiligheid van overstekende voetgangers te garanderen, zal op vrijdagavond 16 juli vanaf 19.00 uur tot en met maandag 19 juli 03.00 uur het gedeelte van de Markt tussen de Waalreseweg en de Dommelseweg afgesloten zijn voor verkeer.

Gewijzigde route bussen
Vanwege de hiervoor genoemde afsluiting van de N69, zullen de bussen vanaf vrijdag 16 juli vanaf 19.00 uur een gewijzigde route volgen. In plaats van de bushalte op de Markt kunnen passagiers tijdelijk bij de halte aan de Europalaan in- en uitstappen.

Weekmarkt
Sinds de start van de herinrichting van de Markt is de weekmarkt verplaatst naar het Carillonplein (parkeerterrein aan de Beiaardstraat-Torenstraat), op de Kerkweg en een gedeelte van de Dijkstraat tot aan het Kerkeveld. Ook tijdens de zomerkermis is dit het geval. Zoals elke donderdag gelden dezelfde verkeersmaatregelen.

Sluiting gemeentehuis
In verband met de kermis zal het gemeentehuis op woensdag 21 juli vanaf 12.30 uur gesloten zijn voor publiek.