RTL Group

Oude bekenden en nieuwe vijanden voor ex-spion Michael Westen in 'Burn Notice'

Met een sprong uit een helikopter boven zee nam Michael Westen in de laatste aflevering van het tweede seizoen afscheid van de mysterieuze groepering Management. De ex-spion had geen interesse in het aanbod van Management om van zijn burn notice af te komen. Door letterlijk het ruime sop te kiezen, liet Michael weten dat hij wel voor zichzelf kan zorgen. Dat hij hier inderdaad toe in staat is, blijkt in het derde seizoen van de Amerikaanse actieserie Burn Notice, vanaf vrijdag 16 juli bij RTL 5.

In de eerste aflevering van de nieuwe reeks komt Michael met een doorweekt pak de kust van Miami op strompelen. Omdat hij nogal opvalt tussen alle badgasten trekt hij meteen de aandacht van de politie, die de achtervolging inzet. Michael is dus wéér op de vlucht, maar gelukkig krijgt hij hulp van oude én nieuwe bekenden. Ex-vriendin en voormalig IRA-agent Fiona staat Michael weer terzijde, net als oud-militair Sam en Michaels bemoeizuchtige moeder Madeline. Ook wapenhandelaar Brennen en Michaels broer Nate komen voorbij.

Daarnaast krijgt Michael een nieuwe vijand: politierechercheur Michelle Paxson. Zij is vastbesloten de waarheid over Michael te achterhalen en doet daar alles voor. Michael gaat intussen gewoon door met zijn spectaculaire acties. Zo gaat hij op zoek naar een ontvoerd kind, neemt hij het op tegen Latijns-Amerikaanse criminelen en probeert hij terug te komen bij de CIA.
Burn Notice draait om de spion Michael Westen (Jeffrey Donovan), die onverwacht een burn notice krijgt. Dit betekent dat hij plotseling op straat staat, zonder geld, huis of goede referenties. Vanaf dat moment gaat Michael op zoek naar de reden van zijn ontslag en zet hij zich in tegen de misdaad in Miami.

Uitzending RTL 5: vanaf vrijdag 16 juli wekelijks tussen 21.25 en 22.20 uur.

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Marije Onderwaater, Communicatie RTL Nederland via tel. 035-6718406 of via marije.onderwaater@rtl.nl. U kunt daarnaast ook onze website www.rtl.nl/pers bezoeken.