Gemeente Vlaardingen


Kunstenaars zetten de Aeolus Molen in de bloemen

12-07-2010 |
Groen welkom voor juryleden van Europese Entente Florale 2010

Kunstenaars Carry van Delft en Frédéric Fortanier zetten vanaf aanstaande vrijdag 16 juli de Aeolus Molen in de bloemen door de vier molenwieken te voorzien van zeilen met kleurige en bloemrijke kunst. Als Groenste Stad van Nederland neemt Vlaardingen dit jaar deel aan de Europese Entente Florale. De jury bezoekt Vlaardingen op donderdag 22 juli aanstaande, waarbij ook de Aeolus Molen met een bezoek wordt vereerd.
molen aeolus met bloemenziel op wieken Om groen en fleurig Vlaardingen extra bij de jury van de Europese Entente Florale te promoten, is door beeldend kunstenaars Carry van Delft en Frédéric Fortanier een kunstproject uitgewerkt. Zij hebben de vier molenzeilen, elk circa 11 x 2 meter groot, met details uit hun kleurige, bloemrijke schilderijen bedrukt.

Daarnaast zijn twee voertuigen van afvalinzamelbedrijf IRADO voorzien van een fleurige afbeelding van het molenkunstproject. Deze voertuigen zamelen enige weken op vrolijke wijze het vuil in.

irado vuilophaalwagen met molen erop

Carry en Frédéric delen donderdag 22 juli tussen 15.00 en 16.00 uur bij de Aeolus Molen aan voorbijgangers gratis bosjes bloemen uit, met kaartjes van hun kunstwerken.

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: info@vlaardingen.nl
Tel. (010) 248 4000