Gemeente Boskoop


PERSBERICHT 10.33 - Boomgaard afgesloten vanwege wegwerkzaamheden

Boomgaard

Van vrijdag 16 juli tot en met vrijdag 27 augustus 2010 is de Boomgaard afgesloten voor doorgaand verkeer. Het gaat om het gedeelte net voorbij de kruising Appelgaarde/Boomgaard tot 70 meter voorbij de laatste versmalling in de weg. Tijdens de werkzaamheden wordt de fundering verbeterd om het ontstaan van kuilen te verhelpen.

De werkzaamheden en planning
Eind april is de fundering van de Boomgaard onderzocht om de oorzaak van de kuilen in de weg te achterhalen. Afgelopen woensdag heeft de gemeente overeenstemming bereikt met de aannemer dat zij de fundering gaat verbeteren om het ontstaan van nieuwe kuilen te voorkomen. Om de bestaande fundering sterker te maken, wordt deze gemengd met cement en wordt er 10 centimeter extra fundering aangebracht. Deze werkzaamheden vinden plaats op vrijdag 16 en zaterdag 17 juli en van maandag 19 juli tot en met woensdag 21 juli. Het cement moet gedurende drie weken uitharden, daarom blijft de weg hierna afgesloten. Na deze periode wordt de bestrating opnieuw aangebracht (vanaf 9 augustus). Deze werkzaamheden duren tot en met 27 augustus. Uiteraard kunnen de werkzaamheden door weers- en onvoorziene omstandigheden uitlopen. De werkzaamheden worden uitgevoerd door BAM Wegen bv Regio West.

Omleiding
Al het verkeer wordt omgeleid over de Voorofscheweg. De kruising Appelgaarde/Boomgaard is niet afgesloten. De Reinette en het parkeerterrein bij de appartementen langs de Boomgaard zijn alleen via de Zuidkade te bereiken. Dit parkeerterrein zal één dag geheel afgesloten zijn, namelijk op woensdag 21 juli 2010. In geval van calamiteiten is het parkeerterrein wel bereikbaar voor de hulpdiensten.