Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.30 uur

Utrecht, 16-07-2010

Vrouw zwaar gewond

WOERDEN Een vrouw raakte op donderdagochtend 15 juli zwaar gewond toen zij op haar fiets door een vrachtwagen werd aangereden.

Rond 10.10 uur reed een 37-jarige vrachtwagenchauffeur uit Jalova (Turkije) over de Blekerijlaan in de richting van de Middellandbaan. Hij haalde een fietsster, een 59-jarige vrouw uit Woerden, in. Voor de kruising met de Middellandbaan stopte de chauffeur om een voor hem van links komende fietser voorrang te verlenen. Vervolgens trok hij op, maar zag de fietsster die hij net had ingehaald over het hoofd. Zij werd aangereden, waarbij zij zeer ernstig letsel aan haar voet opliep. Een ambulance bracht de Woerdense over naar het Hofpoortziekenhuis, waar zij met spoed werd geopereerd.

Brand in slooppand

BREUKELEN Aan het begin van de nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 juli bleek niet een pand, maar een auto in brand te staan.

Rond 00.25 uur kregen de brandweer en politie de melding van een brand in een slooppand aan de Merwedeweg. Ter plaatse bleek niet het pand, maar een daar in staande auto in brand te staan. De brandweer had de brand snel geblust, maar kon niet voorkomen dat het voertuig geheel verloren ging. Vervolgens bleek dat de auto van diefstal afkomstig was.

De politie gaat uit van brandstichting. Aan getuigen die rond middernacht iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Merwedeweg wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.