Gemeente Hilvarenbeek


Uit de collegebesluitenlijst van 13 juli 2010

Procedure begroting 2011
Het college heeft de procedure vastgesteld voor behandeling en vaststelling van de begroting voor 2011.
De planning is dat het college eind september 2010 de begroting in concept vaststelt en aanbiedt aan de gemeenteraad. Op donderdag 4 november 2010 vinden de zogenoemde âalgemene beschouwingenâ plaats. De gemeenteraad zal dan de begroting bespreken en vaststellen. Het college zal de raad een begroting aanbieden waarin de inkomsten en uitgaven voor 2011 in evenwicht zijn. Om ook voor de komende jaren een sluitende begroting te kunnen presenteren, moet aanzienlijk bezuinigd worden. Voorlopig wordt uitgegaan van ⬠2 miljoen. De gemeenteraad zal inhoudelijk keuzes moeten maken over de bezuinigingen. Dat gebeurt pas nadat de raad een toekomstvisie voor de gemeente heeft vastgesteld. Na de zomervakantie wordt gestart met het opstellen van de toekomstvisie. Daarbij zullen ook de inwoners worden betrokken.

Kermis 2011
Het college heeft besloten de kermis volgend jaar te verzetten naar de periode 28 mei tot en met 2 juni 2011. Reden hiervoor is dat de kermis
- die traditioneel in het tweede weekend van juni valt - anders volgend jaar zou samenvallen met Pinksteren. Verschillende vaste exploitanten op de Hilvarenbeekse kermis zouden dan verstek moeten laten, vanwege andere verplichtingen.
Â