Uitgeverij Unieboek het Spectrum


Winkler Prins lanceert online encyclopedie in 3 versies

Woensdag 14 juli 2010

Winkler Prins lanceert Winkler Prins online. Een moderne, webbased encyclopedie met tienduizenden artikelen en veel multimedia. De encyclopedie is er in drie versies, waardoor de encyclopedie geschikt is voor alle leeftijden. Taalgebruik, navigatie en vormgeving zijn geoptimaliseerd voor de verschillende doelgroepen. Uniek zijn de bijzonder mooie vormgeving en de aan de leeftijd aangepaste onderwerpkeuze en teksten. De interactieve wereldatlas, de statistiekmodule en de geïntegreerde Prisma woordenboeken maken de online encyclopedie compleet.

Drie versies voor verschillende leeftijden

Junior Winkler Prins online (leeftijd 6+) is ontwikkeld voor kinderen in de basisschoolleeftijd; Studie Winkler Prins online (leeftijd 10+) voor jongeren in de bovenbouw van de lagere school en de onderbouw havo/vwo en vmbo; Grote Winkler Prins online is bestemd voor iedereen van 15 jaar en ouder.

Alle versies zijn volledig webbased. In het onderwijs kan Winkler Prins online via een digibord en ELO (Elektronische Leeromgeving) gebruikt worden. De inhoud van Junior en Studie Winkler Prins online is afgestemd op de kerndoelen van het onderwijs. Kortom, een geweldig hulpmiddel om aan huiswerk en projecten te werken, zowel individueel als klassikaal. Terwijl Junior en Studie zich op kinderen en jongeren richten, is Grote Winkler Prins online een encyclopedie voor zowel studenten als volwassenen. Deze versie gaat in alles een stapje verder. De teksten blijven helder en toegankelijk, maar schuwen de diepte niet en de multimediale extra's zijn nog verder uitgebreid.

Wel de voordelen, niet de nadelen

Voor jonge internetgebruikers biedt deze online kenniskit alle voordelen van internet, zonder de nadelen. Kinderen hebben veel moeite met het scheiden van zin en onzin op internet. Bij docenten en ouders is daardoor de behoefte ontstaan aan een betrouwbare online omgeving, waar jongeren op een veilige manier informatie kunnen vergaren. De informatie van Winkler Prins online is niet alleen altijd actueel en overal beschikbaar, maar ook 100% betrouwbaar. Met de vele video's, geluidsfragmenten, animaties en afbeeldingen wordt zoeken intuïtief, eenvoudig en vooral erg leuk, zonder opgezadeld te worden met onnodig veel of ongewenste zoekresultaten en commerciële boodschappen. Winkler Prins online is een veilige omgeving waar kinderen zelfstandig mee aan de slag kunnen en waarmee zij zich het browsen op internet eigen kunnen maken.

Over Winkler Prins

De Winkler Prins Encyclopedie is de oudste Nederlandse encyclopedie. De eerste druk verscheen tussen 1870 en 1882 in 16 delen. Samen met Microsoft maakte Winkler Prins in 1997 de Encarta Winkler Prins encyclopedie en bracht deze uit op cd-rom en dvd en in 2004 ook als online encyclopedie. Nadat Microsoft in 2009 wereldwijd aankondigde te stoppen met Encarta, lanceert Winkler Prins nu Grote, Studie en Junior Winkler Prins online.

Op www.winklerprins.com staan demo-films van de drie versies. Om kennis te maken, biedt Winkler Prins een gratis proefabonnement aan.