Politie Rotterdam Rijnmond

ONENIGHEID BEKEURING

POLITIE HOUDT MAN AAN NA ONENIGHEID BEKEURING

Datum publicatie: 16-07-2010 09:31

ROTTERDAM - Politiemensen van het district Rotterdam-centrum hebben donderdagavond, rond tien uur, een man aangehouden nadat hij een bekeuring had bestreden.

De man, een 41-jarige Rotterdammer, had aan de Willemskade een bekeuring gekregen voor het fout parkeren van zijn auto en was het daar niet mee eens. De bekeuring, een zogenaamde naheffingsaanslag, was uitgeschreven door medewerkers van Stadstoezicht.

De man zag de agenten en hij gaf hen de bon met de medwedeling dat hij er niet mee eens was. De agenten konden daar niets mee omdat de bekeuring van Stadstoezicht was en toen de man dat hoorde verscheurde hij de bon en gooide de snippers op straat.

De politiemensen deelden de man mede dat hij die op moest ruimen, maar hij weigerde dat. Hem werd daarop een bekeuring voor een milieu-overtreding aangezegd.

Vanaf dat moment liep de situatie hoog op. Omstanders bemoeiden zich met de zaak en de man weigerde zich te identificeren. Hij is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Daar kreeg hij twee bekeuringen voor de Wet ID en voor de Milieu-overtreding. Die kwamen dus uiteindelijk bovenop de parkeerbon.