Politie Drenthe

Vrijdag 16 juli 2010

Provincie Drenthe, 16-07-2010

Automobilist alsnog overleden

VEENINGEN De 61-jarige man uit Zuidwolde die donderdagmiddag betrokken was bij een eenzijdig ongeval op de weg Veeningen tussen Zuidwolde en Veeningen, is donderdagavond in het ziekenhuis overleden. De man zat alleen in een auto en kwam door onbekende oorzaak met zijn auto in de berm en botste tegen een links van de weg staande boom. Hierna schoot de auto de rijbaan over en belandde aan de andere kant van de weg in een sloot.Waarschijnlijk is de man tijdens het rijden onwel geworden. Hij is ter plaatse gereanimeerd en per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. Daar is hij in het begin van de avond alsnog overleden.

Alcohol in het verkeer

HOLLANDSCHEVELD In de nacht van donderdag op vrijdag hield de politie op het Zuideropgaande in Hollandscheveld een 22-jarige automobilist uit Geesbrug aan. De man, een beginnend bestuurder, had gedronken (295 ugl). Nadat hij op het politiebureau een verklaring had afgelegd en had meegewerkt aan een ademanalyse, is hij met een rijverbod van vier uur in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

KLAZIENAVEEN Op de Industriestraat in Klazienaveen hield de politie in de nacht van donderdag op vrijdag een 36-jarige automobilist uit Zwartemeer aan. De man had gedronken (490 ugl). Zijn auto was niet verzekerd. Met een rijverbod van vijf uur en een proces-verbaal voor het rijden onder invloed in een auto die niet was verzekerd, is de man later in vrijheid gesteld.

VEENOORD Op de Landschapsweg in Veenoord hield de politie in de nacht van donderdag op vrijdag een 36-jarige automobilist uit Zandpol aan. Ook deze man had gedronken (245 ugl). Met een rijverbod van een uur is hij in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Pan op het vuur

HOOGEVEEN Een vergeten pan op het vuur zorgde donderdagavond in de Wilhelminastraat in Hoogeveen voor enige ophef. Buurtbewoners zagen rook uit de woning en waarschuwden politie en brandweer. Hoewel men vermoedde dat de bewoner thuis was deed niemand open. De deuren zaten op slot. De politie sloeg een ruitje in en kon zo naar binnen. De bewoner bleek op bed te liggen. Hij werd gewekt en uiteindelijk bleek hij niets te hebben overgehouden aan het voorval. Het pannetje is van het vuur gehaald en de brandweer hoefde verder niet in actie te komen.

Op de kop in de sloot

EMMEN Donderdagmiddag belandde een 21-jarige man uit Musselkanaal op de N391 bij Emmen met zijn auto in de sloot. De man verklaarde met zijn auto in de rechterberm terecht te zijn gekomen. Een verkeerde stuurcorrectie zorgde er voor dat hij in een slip raakte en in de sloot terecht kwam waar de auto over de kop sloeg. De man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. Daar bleek dat hij niet gewond was geraakt en hij mocht naar huis.

Politie zoekt getuigen

COEVORDEN De politie in Coevorden is op zoek naar mensen die kunnen helpen de vernieling van een auto op te lossen. In de nacht van dinsdag 13 op woensdag 14 juli is in de Clematisstraat in Coevorden een auto overgoten met gele verf. De 41-jarige eigenaresse van deze auto zit nu met een schadepost van meer dan 1000,-. Zij deed aangifte van vernieling en de politie stelt een onderzoek in. Mensen die meer weten over deze vernieling kunnen bellen met 0900-8855 of anoniem met 0800-7000.

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.