Gemeente Binnenmaas

Bovenregionaal bedrijventerrein van de baan

Uitvoering regionaal bedrijvenpark begint dit jaar

Op 2 juli 2010 hebben Provinciale Staten van Zuid-Holland de Provinciale Structuurvisie vastgesteld en de zoeklocatie voor een bovenregionaal bedrijventerrein in de Hoeksche waard laten vervallen. Het aantal benodigde hectaren bovenregionaal bedrijventerrein komt nu in Dordrecht en Ridderkerk. In november 2009 had het kabinet al besloten dat de Hoeksche Waard gevrijwaard zou blijven van nieuwe havengerelateerde bedrijvigheid vanwege de status van de Hoeksche Waard als nationaal landschap. De gemeenten in de Hoeksche Waard die de kernkwaliteiten (open landschap, dijken en kreken) van het Nationaal Landschap willen versterken, verzetten zich al jaren tegen de komst van een bovenregionaal bedrijventerrein. De gemeente Binnenmaas is dan ook bijzonder verheugd met het besluit van Provinciale Staten om de zoeklocatie voor een bovenregionaal bedrijventerrein in de Hoeksche Waard te laten vervallen.

De ontwikkeling van het regionale Bedrijvenpark Hoeksche Waard zal naar verwachting dit jaar beginnen. Bedrijvenpark Hoeksche Waard C.V. werkt namens de vijf gemeenten aan de realisatie van Bedrijvenpark Hoeksche Waard, dat de komende jaren door en voor de regio wordt ontwikkeld. Bedrijvenpark Hoeksche Waard krijgt een duurzaam karakter, een onderscheidende kwaliteit en goede inpassing in het nationaal landschap Hoeksche Waard. Meer informatie over Bedrijvenpark Hoeksche Waard vindt u op www.bedrijvenparkhw.nl.

Heeft u nog vragen hierover? Neem dan contact op met de heer P. Bakker van de afdeling Ruimte & Groen, via tel. 078 - 633 45 43.