Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.20 uur

Utrecht, 16-07-2010

Inbreker gepakt

AMERSFOORT Agenten hielden op donderdagochtend 15 juli een man aan op verdenking van het plegen van een inbraak.

Rond 10.55 uur kreeg de politie de melding dat er werd ingebroken bij een woning aan de Coelhorsterappelgaarde. Meerdere agenten gingen ter plaatse en kregen van een getuige te horen dat de verdachte was weggerend in de richting van de Goudreinetgaarde. De agenten renden diezelfde kant op en zagen de verdachte rennen. De verdachte zag hen ook, en zette zijn vlucht voort. De agenten raakten kort het zicht op hem kwijt, maar zagen vervolgens dat hij een tas in een geparkeerde auto gooide en daarna naar de agenten toeliep.

Kennelijk had hij de hoop dat de agenten niet hadden gezien dat hij de tas in de auto gooide. De agenten hielden de verdachte, een 38-jarige man uit Amersfoort, aan. In de auto troffen zij onder andere inbrekersgereedschap aan.

Bij de woning aan de Coelhorsterappelgaarde was inderdaad geprobeerd in te breken. De verdachte werd kennelijk vroegtijdig bij zijn poging gestoord en is niet in het pand geweest. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten.

Inbreker

AMERSFOORT Een vrouw trof op vrijdagochtend 16 juli een vreemde man in haar huis aan. Hij ging er met onder andere haar portemonnee vandoor.

Rond 05.30 uur werd een 59-jarige bewoonster van een woning aan de Weg van de Vrede wakker van gestommel in haar woning. Zij liep naar de woonkamer en zag een vreemde man staan. De man griste onder andere haar portemonnee uit haar tas, bedreigde de bewoonster en vluchtte vervolgens de woning uit. Daar stapte hij op een fiets en ging ervandoor.

Het slachtoffer belde 1-1-2 en meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse. Agenten stelden aan de hand van het signalement een onderzoek in de omgeving in. Daarbij werd de verdachte niet meer aangetroffen

Signalement

Blanke man, 25-30 jaar, rond 1.70 meter, tenger postuur, donkerblond kort haar en naar mening van de aangeefster was de man mogelijk drugsverslaafd.

Aan getuigen van de inbraak, aan mensen die de verdacht op of in de omgeving van de Weg van de Vrede hebben gezien en aan mensen die menen de verdachte te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Graffitispuiter ontmaskerd

(zie persberichten Eemland zuid; 14-07-2010; Jongens met verfbussen)

AMERSFOORT Met de aanhouding van de twee jongens op de Zevenhuizerstraat op woensdag 14 juli heeft de politie de vermoedelijke graffitispuiter met de tekst Menk opgespoord.

Graffiti op bankje in Amersfoort

In de nacht van dinsdag op woensdag werden twee jongens aangehouden omdat ze graffiti hadden aangebracht bij een viaduct. Omstreeks 02.30 uur kreeg de politie de melding dat een aantal jongens zich verdacht ophield bij een viaduct aan de Zevenhuizerstraat. Bij het zien van de agenten nam het drietal de benen. Twee van hen konden worden aangehouden. Zij hadden verfbussen bij zich en dikke stiften.

Graffiti op muur in Amersfoort

Het onderzoek en verhoor van de verdachten leidde naar de derde verdachte, die eerst nog kon wegkomen. Deze verdachte, een 18-jarige Amersfoorter, werd aangehouden op donderdag 15 juli. Uit het onderzoek is gebleken dat de aangehouden jongens deel uitmaken van een groep van graffitispuiters die zich Ons Amersfoort noemen en onder andere de tags Menk en OA gebruiken.

Alle verdachten zijn inmiddels in verzekering gesteld en de politie doet onderzoek naar meerdere verdachten en het aantal benadeelden van deze graffiti. De politie verzoekt eventuele benadeelden die zich nog niet gemeld hebben en schade hebben opgelopen door aangebrachte tags met de vermelding Menk of OA contact op te nemen met het district Eemland zuid via het telefoonnummer 0900-8844.