SAP

WEBSHOPS PROFITEREN VAN KOPPELING TUSSEN SAP EN ECOMMERCE SOFTWARE

Oplossing op basis van webservices koppelt realtime gegevens uit SAP Business One en ecManager

's-Hertogenbosch - 13 juli 2010 - SAP Business One Gold Partner AGION en eCommerce specialist De Nieuwe Zaak hebben een koppeling ontwikkeld die gegevens van SAP Business One en webwinkelsoftware ecManager realtime aan elkaar verbindt. De koppeling is gebaseerd op webservices. Wanneer een klant online een order in de webshop ingeeft, wordt deze automatisch doorgeschoten in SAP Business One. Wijzigingen van bijvoorbeeld prijzen en voorraden in SAP Business One worden op hun beurt automatisch doorgevoerd in ecManager. Doordat de gegevens direct zijn gekoppeld, heeft de eigenaar van de webshop altijd een kloppend beeld van zaken als de eigen voorraadadministratie, prijslijsten, en marges. De klant die de order plaatst, krijgt de voorradigheid van het product en de status van zijn order op basis van realtime gegevens te zien. Bovendien krijgt hij automatisch een bericht wanneer die status verandert.

Een van de grote voordelen van de realtime koppeling is dat zowel webshopeigenaren als klanten 24 uur per dag, zeven dagen per week over up-to-date en eenduidige gegevens kunnen beschikken. Of het nu gaat om voorraadstanden, levertijden of andere orderinformatie. Met volledige en foutloze informatie - orders hoeven immers niet meer te worden overgetikt - krijgt de klant zekerheid en schiet de kwaliteit van het dienstenaanbod van webshopeigenaren - en daarmee de klanttevredenheid - omhoog. Licht en geluidsspecialist RJShop.nl is een van de eerste gebruikers van de oplossing en plukt daar de vruchten van. Rene Janssen, directeur van RJShop.nl: "Door de naadloze integratie van SAP en ecManager hebben we daadwerkelijk groei kunnen realiseren. De combinatie van ecManager software en SAP zorgt voor een stijging in omzet, zowel online als offline. Onze conversie is met 50% gestegen en onze `cross-sell' verkopen zijn zelfs verdubbeld."

Jan-Mark Rosman, directeur van AGION: "De volledigheid van SAP Business One en de krachtige online mogelijkheden van ecManager hebben we volledig op elkaar afgestemd. Bij de ontwikkeling van de koppeling hebben wij onze expertise op het gebied van SAP Business One en bedrijfsprocessen ingebracht en heeft De Nieuwe Zaak haar kennis en ervaring van webwinkels ingezet. Dat heeft geresulteerd in een oplossing waarmee eigenaren van webshops niet alleen veel efficiënter kunnen werken, maar die ook ongekende groeimogelijkheden biedt."

Jurriën Kerstholt, mede-oprichter van De Nieuwe Zaak: "De realtime koppeling van SAP Business One en ecManager biedt webshopeigenaren vele voordelen. Zo wordt bijvoorbeeld de foute invoer van gegevens tot nul gereduceerd doordat alle stappen automatisch verlopen. Bovendien kunnen zij met de directe koppeling veel grotere volumes aan. Wij merken dat webshopeigenaren die serieus willen doorgroeien, te maken krijgen met de beperkingen van hun pakket. Met deze koppeling hoeven ze daar niet bang voor te zijn. Met het gemak en de kwaliteit van de combinatie van SAP en ecManager kunnen zij een professionaliseringsslag maken en verder doorgroeien."

Henk Bruinekreeft, Director Small & Medium Enterprises van SAP Nederland: "Onze oplossingen laten zich prima verbinden met oplossingen van andere partijen. Daar is deze op webservices gebaseerde webkoppeling een bevestiging van. Best practices, jarenlange ervaring en openstaan voor nieuwe ontwikkelingen komen er perfect in samen. We zijn erg blij dat onze partners voortdurend blijven werken aan dit soort innovaties en daarbij met anderen het voortouw nemen."

Over AGION
AGION, SAP Gold partner, gevestigd te Rijssen, is dé SAP Business One partner voor het midden- en kleinbedrijf in Oost Nederland. AGION is gespecialiseerd in bedrijfssoftware trajecten en werkt alleen met SAP gecertificeerde medewerkers. AGION voert het complete SAP Business One pakket maar is ook gecertificeerd om maatwerkoplossingen te bouwen. Tevens brengt AGION naadloze koppelingen tot stand met andere systemen. De aanpak van AGION omvat altijd zes elementen: intakegesprek, demonstratie, vooronderzoek, offerte, inrichting en live gaan en service en nazorg. Kwaliteit en betrouwbaarheid staan hierbij voorop.

Over De Nieuwe Zaak
Eind 2005 hebben Jurriën Kerstholt en Peter van Noord De Nieuwe Zaak opgericht. Sindsdien heeft De Nieuwe Zaak zich volledig gespecialiseerd in webwinkel projecten. Meestal full service, soms `slechts' een expert review of een grafisch ontwerp. Maar altijd gericht op het positief beïnvloeden van de conversie (hoe maak je van een bezoeker een koper) en van de waarde van de winkelmand. Onze klanten zijn online retailers (B2C) of zakelijke leveranciers (B2B). Inmiddels is De Nieuwe Zaak gegroeid tot ruim 30 professionals en 2 locaties. Vanuit Zwolle vinden de eCommerce projecten plaats, alsmede het beheer op ecManager implementaties, vanuit Doetinchem helpen we klanten met doorlopende Online Marketing activiteiten.

Over SAP
SAP is wereldwijd marktleider in softwareoplossingen (*) voor zowel kleine en middelgrote bedrijven als internationale ondernemingen. De oplossingen van SAP helpen organisaties hun bedrijfsvoering te stroomlijnen en aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen. SAP heeft meer dan 25 branchespecifieke oplossingen voor markten variërend van high tech industrie en retail tot overheids- en financiële instellingen en met de SAP BusinessObjects portfolio wordt de strategie en executie van bedrijven van alle maten bij elkaar gebracht met open, heterogene applicaties voor informatiemanagement, enterprise performance management, governance, risk & compliance, en business intelligence. Op dit moment gebruiken ongeveer 92.000 bedrijven verspreid over meer dan 120 landen software van SAP. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool 'SAP'. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.nl.

(*) SAP definieert softwareoplossingen als bestaande uit enterprise resource planning, business intelligence en gerelateerde applicaties.
---

Any statements contained in this document that are not historical facts are forward-looking statements as defined in the U.S. Private Securities Litigation Reform Act of 1995. Words such as "anticipate," "believe," "estimate," "expect," "forecast," "intend," "may," "plan," "project," "predict," "should" and "will" and similar expressions as they relate to SAP are intended to identify such forward-looking statements. SAP undertakes no obligation to publicly update or revise any forward-looking statements. All forward-looking statements are subject to various risks and uncertainties that could cause actual results to differ materially from expectations. The factors that could affect SAP's future financial results are discussed more fully in SAP's filings with the U.S. Securities and Exchange Commission ("SEC"), including SAP's most recent Annual Report on Form 20-F filed with the SEC. Readers are cautioned not to place undue reliance on these forward-looking statements, which speak only as of their dates.

Copyright © 2010 SAP AG. All rights reserved.
SAP, R/3, mySAP, mySAP.com, xApps, xApp, SAP NetWeaver and other SAP products and services mentioned herein as well as their respective logos are trademarks or registered trademarks of SAP AG in Germany and in several other countries all over the world. All other product and service names mentioned are the trademarks of their respective companies. Data contained in this document serve informational purposes only. National product specifications may vary.

Wilt u meer weten? Neem contact op met SAP voor meer informatie.

Investors Communities SAP Education Werken bij SAP Evenementen SAP Consulting Gratis trials Contact SAP
Copyright/Trademark Privacy Terms of Use Impressum Nieuwsbrief RSS Sitemap Tekst versie Afdrukken

Vragen of opmerkingen over de website?
webmaster@sap.com.