Politie Groningen

Vrijdag 16 juli 2010

Provincie Groningen, 16-07-2010

Man en vrouw na inbraakalarm aangehouden

GRONINGEN De politie heeft donderdagnacht een 43-jarige man en een 40-jarige vrouw uit Groningen aangehouden. De agenten kregen een melding van een inbraakalarm bij een hotel aan de Laan Corpus den Hoorn. Toen zij in de buurt van het hotel kwamen, reden de latere verdachten in een auto zonder verlichting met hoge snelheid weg. Na een achtervolging, waarbij de 43-jarige bestuurder snelheden tussen de 150 tot 180 km/u haalde, werd het tweetal bij Zuidlaren door de politie klemgereden. Er waren geen braaksporen bij het bewuste hotel. Wel werd de automobilist nog gezocht voor een oplichtingszaak. Ook de 40-jarige bijrijdster was voortvluchtig. Zij moest nog een boete van bijna 800 euro betalen, of 13 dagen in de cel zitten. Ze kon de boete niet betalen. Het tweetal is ingesloten.

Dronken Schot in cel

GRONINGEN De politie heeft donderdagnacht bij een café aan de Kostersgang in Groningen een man uit Schotland aangehouden. De Schot was lastig en wilde niet betalen. Hij bleek zo dronken dat hij niet meer in staat was te praten. Vanwege zijn dronkenschap is hij in de cel gezet. Vanmorgen zullen agenten gaan bekijken wie de man is.

Vrouwen door politie aangehouden

GRONINGEN De politie heeft donderdagnacht een 23-jarige vrouw uit Groningen en een 17-jarige vriendin uit Amsterdam in de Papengang aangehouden. De 23-jarige werd door de agenten benaderd omdat zij werd verdacht even daarvoor een ruit van een pand aan de Gelkingestraat zou hebben vernield. Toen zij de Groningse wilden aanhouden, reageerde de 17-jarige hysterisch. Zij werd met moeite aangehouden voor ambtsbelemmering. Tijdens de aanhouding liep een van de agenten door de stribbelingen van de verdachte krassen en schrammen op. De oudere vriendin werd aangehouden voor vernieling van de ruit. De politie stelt een onderzoek in.

Pizzakoerier beboet

GRONINGEN Een 18-jarige pizzakoerier uit Borger is donderdagavond door de politie gecontroleerd op de Oostersluisweg in Groningen. De bestuurder bleek niet in het bezit van een rijbewijs. De bromfiets was niet verzekerd. De politie maakt proces-verbaal op tegen de 18-jarige bestuurder en de eigenaar van de bromfiets.

Politie druk met spelende egeltjes

STADSKANAAL De politie is donderdagnacht druk doende geweest met een melding van een verdacht incident in de Poststraat in Stadskanaal. Agenten werden door een omwonenden gebeld met de mededeling dat er naast de supermarkt in een leegstaand pand rare geluiden te horen waren. Toegesnelde agenten stelden direct een onderzoek in. Niet inbrekers, maar twee spelende egeltjes bleken voor het nachtrumoer te zorgen. Volgens de agenten maakten ze bij het spel veel kabaal. Na de constatering kon de melder rustig verder slapen en vervolgden de dienders hun surveillance.

Alcomobilist aangehouden

GARRELSWEER De politie heeft donderdagnacht een 33-jarige automobilist uit Delfzijl aangehouden op de Provincialeweg N360 bij Garrelsweer. De bestuurder had te diep in het glaasje gekeken. Op het politiebureau bleek dat de man ruim 1,3 promille alcohol in zijn bloed had. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt.

Buitenboordmotoren gestolen

LAUWERSOOG In de haven van Lauwersoog zijn onlangs twee buitenboordmotoren gestolen. Vermoedelijk is/zijn de dader(s) met een andere boot het water op gegaan en kon daardoor de motoren worden bereikt.

Onderzoek naar mishandelingen

APPINGEDAM De politie doet onderzoek naar een aantal mishandelingen die het afgelopen weekend in Appingedam hebben plaatsgevonden. Een groep jongeren sloeg in de nacht van zaterdag op zondag in de Wijkstraat en omgeving lukraak enkele personen. De groep zou bestaan uit ca. tien personen. Bij de politie is bekend dat zeker vijf personen zijn mishandeld. De kans bestaat echter dat meer mensen gedupeerd zijn, maar zich (nog) niet bij de politie hebben gemeld. De politie vraagt slachtoffers dit wel te doen. Bovendien wil het team dat zich bezighoudt met de openlijke geweldplegingen graag spreken met mensen die getuigen zijn geweest van de incidenten. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Delfzijl via het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Inbraak in school

HOOGEZAND Een school aan de Multatulistraat in Hoogezand heeft donderdagavond ongewenst bezoek gehad. De politie is na de melding nog met een politiehond op zoek geweest, maar dit had geen resultaat. De inbreker(s) kwam(en) binnen door een ruit te vernielen. De school mist in ieder geval een computerscherm. Medewerkers van de school zullen in de loop van de vrijdag nagaan wat er verder uit het gebouw is weggenomen. De directie doet aangifte.

Verwarde vrouw zorgt voor commotie

STADSKANAAL Een 34-jarige inwoonster van Stadskanaal heeft donderdagavond in haar woonplaats voor de nodige commotie gezorgd. De vrouw stond schreeuwde op straat, sloeg op autos en wilde voorbijgangers te lijf gaan. Een familielid waarschuwde de politie. Die wist de vrouw in haar woning aan te houden. Ze weigerde echter met de agenten in gesprek te gaan. Wel uitte ze diverse verwensingen naar de politiemensen. Ook probeerde ze een van hen te verwonden. De verdachte is overgebracht naar het cellencomplex in Groningen en is daar beoordeeld door een medewerker van de geestelijke gezondheidsdienst.

Hardleerse automobilist beboet

PEKELA De politie heeft donderdagmorgen een 26-jarige man uit Veendam tot twee maal toe bekeurd voor diverse verkeersovertredingen. De man werd op de N33 bij Alteveer aan de kant gezet omdat hij 39 km/u. te hard reed en daarnaast gevaarlijk inhaalde. Na meerdere bekeuringen werd de bestuurder korte tijd later opnieuw in Veendam gecontroleerd. Hij hield niet voldoende afstand op zijn voorganger en reed wederom veel te hard. Als reden gaf de man op dat hij anders op een bepaald tijdstip op een afspraak moest zijn.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde donderdag op diverse plaatsen op snelheid.

* Groningen, Plataanlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 800, aantal overtredingen: 13, hoogst gemeten snelheid: 85 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

* Groningen, N355: aantal geregistreerde voertuigen: 2440, aantal overtredingen: 26, hoogst gemeten snelheid: 100 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

GRONINGEN In de omgeving van de Plataanlaan en de Hereweg heeft de politie donderdag een algemene verkeerscontrole gehouden. Rondom de Plataanlaan werden 685 voertuigen gecontroleerd. Er werden 12 bekeuringen uitgedeeld (4x snelheid, 5x niet dragen gordel, 2x niet handsfree bellen, 1x losliggende lading). Rondom de Hereweg werden 487 passanten gecontroleerd. Twee personen reden door het rode verkeerslicht. Vier personen droegen geen gordel.