Politie Hollands Midden

Waddinxveen - Verdachte van poging inbraak aangehouden

Waddinxveen, 16-07-2010 o De politie heeft donderdag 15 juli om 17.30 uur een 36-jarige man uit Waddinxveen aangehouden op verdenking van poging inbraak in een woning.

Een bewoner van een woning aan de Zesde Tochtweg werd door zijn dochter gebeld toen zij een verdacht persoon aan de achterzijde van de woning zag lopen. De bewoner is direct naar huis gekomen en heeft op zijn erf gezocht, maar zag niemand. Aan de weg zijde, naast zijn woning, stond een onbekende auto met een bestuurder. De bewoner wilde de man aanspreken, maar deze ging er snel vandoor in de richting van de Abraham Kroesweg. Nadat de bewoner had gezien dat er braaksporen waren in een raamkozijn is hij alsnog de automobilist achterna gegaan, maar heeft hem niet meer aangetroffen.

De inmiddels gebelde politie hield de automobilist, op basis van het signalement en kentekennummer, aan op het Westland. De kentekenplaten op de auto bleken vals te zijn en er werd gereedschap in de auto aangetroffen. Bij de verdachte werden drie zakjes, vermoedelijk cocaïne, en een zakje amfetamine gevonden. De verdachte wordt vrijdag 16 juli voorgeleid voor de officier van justitie.