Politie Haaglanden

Persberichten 16 juli

Haaglanden, 16-07-2010

Gewelddadige roof uit auto op Bierkade, politie zoekt getuigen Den Haag Een 23-jarige vrouw uit Den Haag is donderdag 15 juli om 17.20 uur beroofd van haar navigatiesysteem, twee mobiele telefoons en haar portemonnee. Toen zij haar voertuig in stapte en wat werk wilde afhandelen werd haar rechterportier open getrokken. Een man met een groot mes in zijn handen bedreigde haar en zei dat hij haar spullen wilde hebben. De vrouw verstijfde van angst en de man griste haar navigatie systeem, mobiele telefoons en portemonnee uit de auto. De spullen deed hij in een witte plastic tas. De man rende vervolgens weg in de richting van het Spui. Bent u getuige geweest van deze beroving of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Jan Hendrikstraat via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Groep overlastgevers aangehouden
Den Haag De politie controleerde donderdag 15 juli om 17.15 uur een groep overlastgevers in de Scheldestraat. De groep hing al een tijdje rond naast een supermarkt, dronk alcohol en één van de groepsleden urineerde op straat. Tijdens de controle werden meerdere groepsleden agressief richting de agenten. Agenten hielden vijf mannen Hagenaars van 24, 18, 23, 24, en 33 jaar aan omdat zij niet voldeden aan een bevel. Twee van de mannen konden geen identiteitsbewijs laten zien. De politie onderzoekt de zaak.

Vechtersbaas met mes gepakt
Den Haag Surveillerende agenten zagen donderdag 15 juli om 14.30 uur een vechtpartij op de Paviljoensgracht. De vechtpartij loste zichzelf op en één van de vechtersbazen rende weg. De tweede vechtersbaas liep een shoarmazaak in en kwam snel weer naar buiten met een mes. Hij rende achter zijn opponent aan. De agenten zetten een achtervolging in en vorderden de man met het mes stil te staan en zijn mes te laten vallen. Pas toen één van de agenten de man onder vuur hield, liet hij het mes vallen. De agenten hielden de man aan en namen hem mee naar het politiebureau.

Gewond door aanrijding
Den Haag Een 71-jarige Haagse fietsster raakte donderdag 15 juli gewond door een aanrijding met een personenauto. Een 24-jarige Haagse automobiliste reed op de kruising van de Nieuwe Parklaan met de Nieuwe Duinweg. Vermoedelijk zag zij bij het afslaan op de kruising de fietsster over het hoofd. Ambulancepersoneel bracht de fietsster met beenletsel naar het ziekenhuis. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.

Amsterdamse aangehouden
Leidschendam Een 37-jarige Amsterdamse winkeldievegge kwam op donderdag 15 juli goed voorbereid naar het winkelcentrum Leidschenhage. Zij had een geprepareerde tas bij zich en bezocht een warenhuis, die zij vulde met drie flesjes parfum. Toen zij de winkel verliet werd zij geconfronteerd met de bedrijfsbeveiliging. Zij probeerde nog weg te rennen, maar kon al snel worden ingerekend. De vrouw werd ingesloten in het politiebureau. Aanvankelijk ontkende zij de diefstal, maar uiteindelijk koos zij eieren voor haar geld. De politie maakte proces-verbaal op. Zij werd later die avond in vrijheid gesteld.

Vrouwen slaags na winkeldiefstal
Voorburg Twee Haagse winkeldievegges, in de leeftijd van 36 en 32 jaar, dachten op donderdag 15 juli omstreeks 17.45 uur hun slag te slaan in een kledingzaak aan de Herenstraat. De beide vrouwen gingen met een geprepareerde tas de winkel binnen. Zij namen een grote hoeveelheid kledingstukken met een winkelwaarde van bijna 900 euro mee de paskamer in, propten die in de tas en wilden daarmee de kledingzaak verlaten. Zij werden aangesproken door een verkoopster, die hen verzocht in de tas te kijken. Toen zij daarmee niet akkoord gingen vroeg de verkoopster hen de tas bij het poortalarm te mogen houden. De vrouwen renden de winkel uit nadat, ondanks dat de goederen in een geprepareerde tas zaten, het poortalarm afging. Zij werden achterhaald door het winkelpersoneel waarna op straat een schermutseling ontstond. De vrouwen werden teruggebracht naar de winkel. Eén van de twee schopte daar nog een winkelbediende tegen de schenen. Zij heeft aangifte tegen de winkeldievegges gedaan. De politie heeft beide Haagse winkeldievegges ingesloten in het politiebureau en hen in verzekering gesteld. Zij hebben de winkeldiefstal bekend.

Opgepakt na graffiti
Delft - Een getuige zag vrijdag 16 juli om 02.30 uur dat twee jongens op het Marcellus Emantspad graffiti aanbrachten op de muren van het station. Gewaarschuwde agenten troffen op het perron van Station Delft-Zuid twee jongens aan die zich verstopten achter een schutting. De twee hadden meerdere spuitbussen bij zich. Ook troffen de agenten op meerdere plaatsen diverse graffiti teksten aan die net aangebracht waren. De agenten hielden de twee jongens van 17 en 19 jaar beiden uit Delft aan voor vernieling. De twee zitten nog vast voor verhoor, de Spoorweg politie heeft de zaak in onderzoek.

Man aangehouden voor brandstichtingen
Poeldijk - De politie in het Westland hield in de vroege ochtenduren van donderdag 15 juli een 22-jarige Pool aan op verdenking van betrokkenheid bij de brandstichtingen in Poeldijk. Dinsdag 13 juli omstreeks 02.00 uur kregen agenten de melding dat er op de Paul Captijnlaan brand zou zijn in een woning. Ter plaatse bleek er in een anti-kraakwoning aan de Paul Captijnlaan brand te zijn gesticht door een kennis van de bewoners, die had geweigerd weg te gaan. De kennis, de nu aangehouden verdachte waarvan de exacte identiteit op dat moment nog onbekend was, veroorzaakte overlast waarop de bewoners hem vroegen te vertrekken. Dat weigerde hij waarop hij de stofzuiger, de gordijnen en een kartonnen doos in brand stak. Kort na deze melding, kreeg de politie meldingen dat er verderop op de Paul Captijnlaan en op de Dijkpolderlaan brand was gesticht in een bouwkeet, een bestelauto en een personenauto. Omdat deze branden hemelsbreed een paar honderd meter van elkaar verwijderd zijn, hield de recherche er serieus rekening mee dat dezelfde persoon hiervoor verantwoordelijk gehouden kan worden. De recherche nam de brandstichtingen in onderzoek. Uit het onderzoek kwam naar voren dat de nu aangehouden Pool als verdachte aangemerkt moest worden. De officier van justitie verleende toestemming om de man buiten heterdaad aan te houden. Omdat van de man een foto beschikbaar was, herkenden agenten hem donderdagmorgen op de Emmastraat in Monster en hielden hem aan. De man zit vast voor verhoor.

Scooterrijder gewond bij aanrijding
Westland Een 17-jarige jonge vrouw uit s- Gravenzande raakte op donderdag 15 juli omstreeks 17.05 uur gewond bij een aanrijding op de Secretaris Verhoeffweg. De vrouw reed op haar bromscooter en botste op de kruising van de Secretaris Verhoeffweg met de s-Gravenzandseweg op een personenauto die voor haar van rechts kwam. Volgens een getuige zou deze jonge dame het rode verkeerslicht hebben genegeerd. Hierbij kwam zij ten val met haar scooter en brak haar pols. Zowel de brommer als de auto werden hierdoor beschadigd.

Drie autos betrokken bij aanrijding
Westland Op donderdag 15 juli om 16.25 uur raakten drie autos met elkaar in botsing op de Verdilaan. Het eerste voertuig reed over de Verdilaan komende uit de richting van het Sibelius. Achter dit voertuig reden in dezelfde rijrichting nog twee voertuigen. Toen de bestuurder van het eerste en tweede voertuig stonden te wachten om het Raoel Wallenplein op te rijden werd het tweede voertuig van achteren aangereden door een personenauto. Het gevolg was dat door de klap het aangereden voertuig tegen het eerste voertuig botste. In het voertuig dat de aanrijding veroorzaakte zat een dame als passagier. Deze klaagde over pijn aan haar nek en is vervoerd naar het Leyenburg ziekenhuis.

Fietser gewond na val
Zoetermeer Een 63-jarige dame uit Zoetermeer is op donderdag 15 juli om 17.50 uur gewond geraakt nadat zij met haar fiets ten val was gekomen op de Aziëweg nabij het Noord A. De vrouw fietste daar met haar dochter over het fietspad. Voor het tunneltje wilde de vrouw afstappen, dit ging niet zoals gebruikelijk en de vrouw kwam ten val. Hierbij brak zij haar rechter onderbeen, liep zij een hoofdwond op en mogelijk een gebroken of gekneusde rib. De vrouw is naar het Westeinde ziekenhuis vervoerd.

Licht gewond bij aanrijding
Zoetermeer Bij een aanrijding donderdag 15 juli omstreeks 15.55 uur op de Hagestraat raakte een 16-jarige bromfietster uit Zoetermeer lichtgewond. De Zoetermeerse verleende geen voorrang aan een 25-jarige automobiliste uit Zoetermeer die van rechts kwam, waardoor een aanrijding niet meer te voorkomen was. Het meisje werd door ambulancepersoneel vervoerd naar een ziekenhuis. Het letsel bleek mee te vallen.