Politie Zeeland


---

1318-2010 Loslopende honden houden huis in Renesse
Donderdagavond zijn in Renesse twee honden in beslag genomen die, die avond, verschillende dieren hebben gebeten.
Rond 19.30 uur kreeg politie Zeeland de melding dat er twee agressieve honden los liepen in Renesse. Eén van de honden had, aan de Hoogenboomlaan een geit, die daar in een wei stond, gebeten. De geit had, ten gevolge hiervan, verwondingen op zijn rug. Tijdens het verzorgen van de geit kwamen er bij de agenten meer meldingen binnen over gebeten dieren.
Op de Hoogenboomlaan is de hond van een Duitse toerist gebeten en is een kat doodgebeten. Ook een andere hond is gebeten. In welke straat dit precies gebeurde is onbekend.
Uiteindelijk zijn de twee honden, op de Zeelelieweg, gevangen door de eigenaar van de dood gebeten kat. Door de politie zijn de honden in beslag genomen.
Op het adres waar de honden volgens een omstander thuis zouden horen, zijn in de tuin enkele tientallen hennepplanten aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen en vernietigd.

De 33-jarige eigenaar van de hennepplanten uit de gemeente Schouwen-Duiveland, die tevens de eigenaar van de honden bleek te zijn, is op het politiebureau gehoord.
Hoe het met de gewonde dieren gaat is onbekend.

1319-2010 Rijden onder invloed, Sluis
In de nacht van donderdag op vrijdag rond 01.15 uur is een 24-jarige automobilist uit de gemeente Terneuzen, aan de Nieuwstraat in Sluis, gecontroleerd op het rijden onder invloed.
Uit ademanalyse bleek dat de man (beginnend bestuurder) ongeveer 4,3 maal teveel had gedronken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.





Politie Zeeland