Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg , 16-07-2010

Lik op stukbeleid Tilburgse kermis

TILBURG: Ook dit jaar wordt tijdens de kermis voor minderjarigen en meerderjarigen een lik op stuk beleid gevoerd. Hierover heeft de Tilburgse politie afspraken gemaakt methet Openbaar Ministerie. Op de websitewww.politiemwb.nl wordt ruim aandacht besteed aan de Tilburgse kermis en de inspanningen van de politie tijdens dit evenement. Je kan hier elke dag ook een artikel lezen over een kijkje achter de schermen. Bovendien twittert de politie over de Tilburgse kermis.

Ook lik op stuk voor minderjarige op kermis Tilburg

In navolging van voorgaande jaren zal er voor lichte vergrijpen een lik op stuk beleid gevoerd worden op de kermis in Tilburg. Naast
meerderjarigen vallen ook minderjarigen onder dit beleid. Als de politie jongeren aanhoudt, krijgen zij een brief mee met de boodschap dat zij zich de volgende dag moeten melden bij het Veiligheidshuis in Tilburg. Er volgt daar een gesprek met de Officier van Justitie waarbij direct afspraken worden gemaakt met Halt Midden en West Brabant of de Raad voor de kinderbescherming over het uitvoeren van een taakstraf.

De taakstraffen worden in samenwerking met het Brabants afvalteam op de kermis uitgevoerd. Tevens worden de ouders ingelicht. Jongeren die niet volledig meewerken, krijgen een dagvaarding voor de kinderrechter. Het OM eist in deze gevallen hogere straffen.

Kijkje achter schermen

Opwww.politiemwb.nl, onderdeel Tilburgse kermis heeft de politie Midden en West Brabant tips voor een veilige kermis geplaatst. Tevens kan men hier een kijkje achter de schermen nemen. Iedere dag verschijnt een interview met een van de ruim 300 politiemensen die een rol hebben op de kermis. Wat maken ze mee en wat komen ze tegen.

De politie maakt dagelijks, indien nodig, een operationeel bericht dat eveneens terug te vinden is op deze site. Ook wordt twitter ingezet.

Doorrijder aanrijding onder invloed van alcohol

GOIRLE: Een dronken 29-jarige Slowaak is donderdagavond omstreeks 23.00 uur met zijn auto doorgereden na een verkeersongeval. Bij de aanrijding raakten naast de auto van de verdachte nog vier auto's beschadigd. Hij blies 550 ugl. De man die middels de tolkentelefoon werd gehoord, heeft een dagvaarding gekregen.

De Slowaak reed in zijn auto met daarin nog twee landgenoten over de Dorpsstraat. Een getuige vertelde de agenten dat hij gezien had dat de auto die de verdachte bestuurde met hoge snelheid tussen de bochten aan het inhalen was. De auto van de verdachte kwam met hoge snelheid tegen het trottoir terecht en reed tegen een tegemoet komende auto, een Mercedes, bestuurd door een 40-jarige man uit Goirle, die in de richting van de Tilburgseweg reed. Deze auto werd vervolgens tegen een geparkeerde auto geduwd. Door rondvliegende onderdelen raakten nog twee auto's beschadigd. Omstanders gingen de auto, richting de Oude Kerkstraat, achterna, zij volgden het sleepspoor van een kapotte band en velg. Uiteindelijk kwam de doorgereden auto vanwege de opgelopen schade tot stilstand op de Thomas van Diessenstraat nabij de Oude Kerkstraat. Daar werden ze door agenten aangetroffen terwijl ze bezig waren het linkervoorwiel te vervangen. Ze werden alle drie aangehouden. De vervolging zal zich echter vermoedelijk alleen richten op de bestuurder.

Knul met balletjespistool

TILBURG: De politie heeft donderdagmiddag in de zwembad accommodatie aan de Vennelaan een 15-jarige Tilburgse jongen aangehouden ter zake verboden wapenbezit.

Zwembadbezoekers zagen dat de knul een op een vuurwapen gelijkend voorwerp op enkele andere jongens richtte en dat vervolgens aan hen doorgaf. Het bleek te gaan om een balletjespistool dat in Nederland verboden is omdat het geschikt is om mensen mee te bedreigen. De jongens was met zijn klas, omdat het de laatste schooldag was, in het zwembad. Hij had het pistool naar eigen zeggen gewonnen op een kermis. Hij is het wapen kwijt en krijgt een proces-verbaal ingevolge de Wet Wapens en Munitie.

Slechts twee arrestaties tijdens gezellige en rustige horecadienst

TILBURG: "Een gezellig publiek tijdens een rustige nachtdienst met slechts twee aanhoudingen". Zo omschrijven de agenten belast met het horecatoezicht in het Tilburgse uitgaanscentrum hun dienst van gisteravond en vannacht.

Rond 01.15 uur werden op de Paleisring twee Tilburgers aangehouden van 30 en 43 jaar vanwege het verstoren van de openbare orde. De politie had het duo vanwege eerdere akkefietjes in de binnenstad al op de korrel. Ze werden aangesproken en aangezegd zich rustig te houden. Desondanks gingen de aangeschoten mannen voorbijgangers vervelen. Toen ze beiden betrokken raakten in een vechtpartij, werden ze gearresteerd. Het slachtoffer wilde geen aangifte doen. De politie maakt desondanks proces-verbaal op mede aan de hand van getuige verklaringen.

Politie zoekt gewelddadige straatrovers

TILBURG: Een 35-jarige Tilburger is vannacht omstreeks 02.50 uur op de Veluwestraat het slachtoffer geworden van een beroving. De politie heeft een onderzoek naar de daders ingesteld maar deze niet meer aangetroffen.

Het slachtoffer parkeerde zijn auto en stapte uit. Er passeerden twee jongens die hem direct met gebalde vuisten tegen zijn hoofd en op zijn buik sloegen en schopten. Terwijl zij dat deden wisten ze zijn portemonnee uit zijn broekzak te halen. Ze reden weg op een
donkerkleurige scooter, ze staken daarmee de Ringbaan Oost over en reden weg in de richting van de Lourdesstraat. Het zou gaan om twee mannen van vermoedelijk Noord Afrikaanse afkomst in de leeftijd van 25 a 30 jaar. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. Hij had verwondingen aan de linkerzijde van zijn gezicht, ter hoogte van zijn oog en neus.

Bestuurder brommobiel rijd rond terwijl rijbewijs is ingevorderd.

TILBURG: De politieheeft donderdagmiddag op de Tobias Asserlaan een 39-jarige Tilburger betrapt die een brommobiel bestuurde terwijl zijn rijbewijs (AM is vereist voor dit voertuig) was ingevorderd. Zijn rijbewijs op 25 mei jl. ingevorderd. De Tilburger had zijn rijbewijs daarna nog niet terug gekregen. De agenten hebben de Tilburger aangezegd dat de volgende keer zijn voertuig in beslag genomen wordt.

Auteurs Willem van Hooijdonk en Jordie van den Heuvel(bericht kermis)

Laatst gewijzigd 16-07-2010 11:32 | © Regio Midden en West Brabant |