Gemeente Eindhoven

Wegens grote belangstelling breidt het Expat Center Brabant het aantal bedrijven in de pilot fase uit. Een 25-tal organisaties, waaronder de universiteiten van Tilburg en Eindhoven, kan nu gebruik maken van de versnelde procedures en diensten die het Expat Center aanbiedt. Dat waren er 5.

Op 25 februari opende het Expat Center Brabant haar deuren in Tilburg en Eindhoven. Het samenwerkingsverband tussen deze gemeenten, de Provincie Noord-Brabant, Brabantse Ontwikkelings Maatschappij, Brainport Development, De ideale connectie en de Immigratie en Naturalisatie Dienst heeft als doel een snellere en betere dienstverlening tot stand te brengen voor bedrijven en werknemers uit het buitenland die zich in Brabant willen vestigen.

Expatprocedure

Zo kan de aanvraag van verblijfsdocumenten kan al worden opgestart als de kennismigrant nog in het land van herkomst is. Bij aankomst in Nederland kan de expat dan in één bezoek aan het Expat Center het verblijfsdocument van de Immigratie en Naturalisatiedienst in ontvangst nemen en zich inschrijven in de Gemeentelijke Basisadministratie. Naast deze formaliteiten, kunnen expats zowel op de locaties in Eindhoven als in Tilburg terecht voor informatie over onder andere huisvesting, financiën, belasting en onderwijs.

`Het Expat Center is zonder meer een aanwinst voor de regio. De verkorting van de procedure bij de IND scheelt enorm veel werk' aldus Janneke Maanders, relocation consultant bij ASML in Veldhoven. `Ook zorgt de combinatie van meerdere diensten op één locatie voor veel gemak voor zowel de werkgever als de medewerker.' Dit laatste blijkt ook uit de gemiddelde waardering van een 9 door expats die gebruik hebben gemaakt van het Expat Center Brabant.

De pilot fase duurt nog tot eind 2010.

Meer informatie over het Expat Center Brabant is te lezen op www.expatcenterbrabant.com.