Gemeente Hilvarenbeek


Collegeprogramma vastgesteld

Het college heeft op 13 juli 2010 zijn programma vastgesteld voor de raadsperiode 2010-2014. In dit programma geeft het college aan op welke manier hij het raadsprogramma - dat begin juni 2010 werd vastgesteld - wil uitvoeren. Het is de eerste keer dat in Hilvarenbeek naast een raadsprogramma een collegeprogramma wordt vastgesteld. Het college heeft zijn programma op donderdag 15 juli 2010 aangeboden aan de gemeenteraad.

Het college wil - als dagelijks bestuur van de gemeente - zijn visie en werkprogramma presenteren aan de gemeenteraad, de inwoners en aan de ambtelijke organisatie. Dit collegeprogramma is een eerste aanzet om deze ambitie vorm te geven; het biedt nog geen volledig inzicht. Dat kan ook nauwelijks, gelet op onzekerheden vanwege zaken zoals de komende bezuinigingen en de landelijke coalitievorming.

Eén van de belangrijkste taken die het college voor zichzelf ziet weggelegd en in zijn programma heeft opgenomen, is het faciliteren van de gemeenteraad bij het opstellen van een toekomstvisie voor de gemeente.
Deze strategische visie moet antwoord geven op vragen zoals: âWat voor soort gemeente wil Hilvarenbeek in de toekomst zijn, wat zijn de taken van de gemeente en voor wie worden die uitgevoerd?â. Samenwerking zal een belangrijk thema worden in de visie.
De visie wordt ondermeer opgesteld met het oog op de komende bezuinigingen. De exacte omvang van de bezuinigingen is nog niet bekend maar voorlopig wordt uitgegaan van ⬠2 miljoen. Het is de bedoeling van het college om na de zomervakantie de raad een voorstel te doen over de manier waarop de visie tot stand moet komen. In juli 2011 zou de visie afgerond moeten zijn.

In de tussenliggende periode draait de gemeente volop door en zal het college initiatieven vanuit de bevolking enthousiast ontvangen en zoveel mogelijk ondersteunen.
Het college wil in nauw contact staan met de inwoners en zal daarom regelmatig een bezoek brengen aan de verschillende dorpskernen, contacten onderhouden met de belangenorganen en bedrijfsbezoeken plannen.
Â

Te downloaden:

* Collegeprogramma 2010 - 2014.pdf

* Collegeprogramma 2010 - 2014 (begeleidende brief college).pdf