Gemeente Voorschoten

Digitale borden bij bushaltes

In de komende maanden plaatst de provincie Zuid-Holland bij Voorschotense bushaltes digitale borden met de vertrektijden van de bussen. Zo krijgen reizigers actuele informatie. Dat is met name handig als een bus vertraagd is of uitvalt bijvoorbeeld door omleidingen of extreme weersomstandigheden.

Digitale borden

Via een Global Positioning System (GPS) geven de bussen continu door waar zij rijden. De vervoerders geven op basis van deze actuele positie een voorspelling af van de vertrektijd op de eerstvolgende halte. Deze informatie komt via 9292/REISinformatiegroep terecht bij de digitale borden. Als de borden geplaatst zijn, kunnen er in het begin nog aanloopfouten voorkomen. Deze verdwijnen als het systeem eenmaal goed in gebruik is.

Paaldisplays op zonne-energie

In de gemeente Voorschoten plaatst de provincie paaldisplays. Bij het ontwerpen van deze displays heeft de provincie het accent gelegd op duurzaamheid. De haltepaaldisplays werken daarom op zonnecellen.

Dynamisch systeem

De provincie Zuid-Holand plaatst ongeveer 1500 displays bij bushaltes en stations door heel Zuid-Holland. De digitale borden zijn onderdeel van het Dynamisch Reizigers Informatie Systeem (DRIS) van de provincie Zuid-Holland.