Politie Noord- en Oost Gelderland

|   |Vaassen - Metalen strip met spijkers op wegdek      |

De politie is een onderzoek gestart naar de herkomst van een metalen strip met metalen spijkers die in de nacht van dinsdag op woensdag 14 juli aangetroffen werd midden op de rijbaan van de Laan van Fasna in Vaassen. Deze strip heeft waarschijnlijk diverse weggebruikers gedupeerd met onder meer lekke banden.


Een gedupeerde automobilist meldde zich woensdag 14 juli bij de politie dat hij over de strip heen was gereden en daardoor lekke banden had opgelopen. Deze automobilist was gestopt en heeft de strip meegenomen. Het betreft een metalen strip van ongeveer drie meter lang en een hand breed.


Het betrof een strip die normaliter wordt gebruikt om op een muur te bevestigen ter ontmoediging van klimmers. De strip lag in het midden van de weg, op beide rijbanen, net over het heuveltje nabij de rotonde.


Gezien andere meldingen die de meldkamer ontving van andere weggebruikers, zijn er meerdere gedupeerden zijn. De politie vraagt hen zo spoedig mogelijk contact op te nemen met haar via 0900-8844 voor het doen van aangifte van vernieling.


Tevens vraagt de politie om tips en getuigen. Degenen die gezien hebben dat iemand de strip op de rijbaan plaatste of iemand ermee heeft zien lopen wordt dringend gevraagd dit te melden via eveneens 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

|   |Nunspeet - Man mishandeld en aangereden na        |
|   |verkeersconflict                     |

Een 61-jarige man uit Zwolle is donderdag 15 juli door de politie aangehouden op verdenking van poging doodslag en mishandeling. Hij zou zondag jl. een 39-jarige man uit Rotterdam op de Wiltsangh in Nunspeet hebben mishandeld met pepperspray en aansluitend op zijn fiets hebben aangereden.


De aanleiding voor de mishandeling en aanrijding was een verkeersconflict die zondagochtend rond 09.25 uur, waarbij de Rotterdammer de Zwollenaar had aangesproken op zijn rijgedrag. Hierop heeft de 61-jarige het slachtoffer met een vloeistof in het gezicht gespoten en hem vervolgens met zijn auto aangereden. Het slachtoffer was op dat moment op zijn fiets. De fiets is hierdoor zwaar beschadigd. Het slachtoffer is met ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling aan zijn gezicht in verband met de gespoten vloeistof. De verdachte is inmiddels aangehouden en ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op wegens poging tot doodslag en het plegen van zware mishandeling en het gebruiken van pepperspray.

|   |Ermelo - Tweemaal poging inbraak bij toegangsautomaat   |

Er is de afgelopen dagen twee maal geprobeerd om de automaat voor de toegang tot strand Horst Noord aan de Palmbosweg in Ermelo open te breken.


De eerste poging werd in de nacht van dinsdag op woensdag 14 juli gepleegd.


Het is de dader toen niet gelukt om de automaat open te breken. Vervolgens werd in de nacht daarna een tweede poging gedaan. Ook deze mislukte. De politie heeft de zaak in onderzoek en zoekt tips en getuigen.


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(

(---- --