Gemeente Brummen


Rustpunten geopend door wethouder Van Wensveen

(Oorspronkelijke publicatie datum: 16-07-2010)

Op dinsdag 13 juli heeft wethouder Van Wensveen symbolisch de 10 rustpunten in de gemeente Brummen in gebruik genomen. Ze deed dit door het bordje OPEN op te hangen bij de ingang van landschapscamping t Lentinck waar één van de Rustpunten is gesitueerd.

De wethouder feliciteerde de Rustpunthouders met deze stap. Weer een stap in het proces Brummen als recreatieve gemeente op de kaart te zetten, zei ze. Met name dit soort kleine voorzieningen nabij wandel- fiets- en paardrijroutes maken van gemeente Brummen een gemeente waar de toerist heerlijk kan genieten van de rust en ruimte. Bovendien passen dit soort initiatieven heel goed in het principe Duurzaam waar we als college naar streven, aldus van Wensveen.

Uit de vijftien aanmeldingen zijn uiteindelijk tien Rustpunten geselecteerd, verspreid over de gemeente Brummen. Op www.rustpunt.nu staat een overzicht van alle Rustpunten.

Rustpuntbord
Een Rustpunt is duidelijk herkenbaar aan het rustpuntbord, in eiken palen gevat en alleen geopend als het bord open aanwezig is. Er staat een tafel met twee banken en voorzieningen waarmee de bezoeker zelf koffie, thee en limonade kan maken. Elektrische fietsen kunnen tussentijds even worden opgeladen en toiletbezoek is mogelijk. Bij een aantal punten wordt verwezen naar nabijgelegen horecagelegenheden en bijzondere toeristische trekpleisters in de buurt.