Politie Gelderland-Midden

Verdachte inbreker op de vlucht aangehouden

Publicatiedatum: 16-7-2010 12:03:26

DUIVEN - Een 23-jarige man uit het Brabantse Goirle is in de nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 juli in Duiven aangehouden nadat hij op de vlucht was geslagen bij een verdachte situatie. De man werd door een politiehond gegrepen. Een tweede verdachte had weten te ontkomen.

Omstreeks half twee die nacht merkte een getuige dat twee mannen zich verdacht ophielden bij een geparkeerde bestelauto op de Koeweide in Duiven en waarschuwde de politie. Hierop sloegen de twee mannen in een busje op de vlucht. Op de Oostsingel werd het duo door agenten gezien, waarna een achtervolging ontstond. De rit ging via de A12 richting Doetinchem maar ter hoogte van Duiven lukte het met verschillende politiewagens het busje klem te rijden; de wagen belandde daarbij in een greppel. Twee inzittenden stapten uit en renden in verschillende richtingen weg. De 23-jarige Goirlenaar kon met behulp van een politiehond worden aangehouden in een aardappelveld nabij de Roodwilligenstraat nadat hij weigerde te blijven staan. Naar de ander is nog vergeefs gezocht. De Brabander is voor verder onderzoek ingesloten.
(078551)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Beschonken campinggast aangehouden na bedreiging
Publicatiedatum: 16-7-2010 12:02:45

RIJNWAARDEN - De politie heeft donderdagavond 15 juli op een camping in de gemeente Rijnwaarden een 43-jarige man uit het Limburgse Venray aangehouden. De man zou in beschonken toestand een andere campinggast, een 37-jarige man uit het Duitse Marl, met geweld hebben bedreigd. De aanleiding tot de bedreiging zou te maken hebben met het gedrag van hun beider honden. Nadat de campinghouder de Limburger over zijn gedrag onderhield zou de man met een mes hebben lopen zwaaien. Gewaarschuwde agenten namen de Venraynaar mee naar het bureau. Bij zijn arrestatie verzette de man zich maar kon door agenten worden overmeesterd en geboeid.
(078473)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Gendtenaren met schrik vrij na botsing

Publicatiedatum: 16-7-2010 12:02:12

GENDT - Twee Gendtenaren zijn donderdagmiddag met de schrik vrij gekomen nadat ze op de Nijmeegsestraat in hun woonplaats op elkaar botsten. Een 22-jarige vrouw reed rond vier uur met haar auto richting Haalderen en sloeg ter hoogte van de kruising met de Pastoor Pelgromlaan linksaf. Daarbij zag ze een 16-jarige bromfietser over het hoofd die haar aan het inhalen was. De bromfietser had enkele schaafwonden opgelopen en werd terplekke onderzocht door ambulancepersoneel. Dat oordeel dat ziekenhuis opname niet nodig was. Volgens de politie was er geen drank in het spel. (078449)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---