Politie Twente

Persberichten Politie Twente 16 juli 2010

Fietser gewond bij aanrijding

Weerselo

Een 80-jarige man uit Weerselo raakte donderdag 15 juli gewond bij een aanrijding met een auto.

Donderdag 15 juli omstreeks 14.45 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Holtwijkerstraat in Weerselo. Een 53-jarige automobiliste uit Rossum reed over de Holtwijkerstraat en wilde rechtsaf de Bisschopstraat in slaan. Hierbij verleende de vrouw geen voorrang aan een 80-jarige fietser uit Weerselo, die over het fietspad reed. De fietser kwam ten val en raakte gewond. Hij is met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2010064257)

7-jarige meisje gewond bij aanrijding

Oldenzaal

Een 7-jarige meisje uit Deurningen (gem Dinkelland) raakte donderdag 15 juli gewond bij een aanrijding in Oldenzaal.

Donderdagavond 15 juli omstreeks 19.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Zandhorstlaan in Oldenzaal. Een 31-jarige automobilist uit Oldenzaal reed met lage snelheid over de Zandhorstlaan. Achter een geparkeerde auto fietste plotseling een kind de straat op. De automobilist kwam in aanrijding met het kind. Het 7-jarige meisje uit Deurningen (gem Dinkelland) raakte gewond. Zij is met beenletsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2010064340)

Vrouw krijgt rode kaart, mag één jaar lang geen bezoek brengen bij ruim 480 winkels in Enschede Enschede
Een 49-jarige vrouw uit het Duitse Ahaus heeft een rode kaart ontvangen en mag één jaar lang niet bij alle aangesloten winkeliers in Enschede komen.

Op donderdag 16 juli zag een oplettende medewerker van een winkel aan het Hendrik Jan van Heekplein een vrouw diverse goederen meenemen zonder deze te betalen. De vrouw werd aangehouden door het winkelpersoneel en direct overgedragen aan de politie. Bij navraag bleek dat de 49-jarige vrouw uit het Duitse Ahaus, vaker is aangehouden voor winkeldiefstal.

De 49-jarige vrouw heeft in het kader van het collectief winkelverbod een rode kaart uitgereikt gekregen. De 49-jarige mag bij alle aangesloten winkeliers in Enschede voor de duur van één jaar geen bezoek brengen. (2010064204)

Vier personen aangehouden voor bezit inbrekerswerktuig en opgeven valse naam

Losser

Een 17-jarige man uit Wapenveld, een 21-jarige man uit Utrecht en twee 21-jarige broers waarvan bij het opmaken van het persbericht het woonadres nog niet bekend was, werden vrijdag 16 juli aangehouden. De auto waarin het viertal reed werd omstreeks 01.30 uur gecontroleerd op de Aalsgaardenstraat in Losser. Bij navraag bleken enkele personen antecedenten op het gebied van inbraken te hebben. Een persoon gaf een valse naam op. In de auto werd inbrekerswerktuig aangetroffen. Hierop werd het viertal aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. (2010064389)

Aanrijding op de A35

Borne

Donderdagmiddag 15 juli omstreeks 13.45 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de A35, ter hoogte van Borne. Een 35-jarige automobilist uit Borne reed op de A35 en wilde vermoedelijk van rijbaan verwisselen. Daar reed op dat moment een vrachtwagen, bestuurd door een 31-jarige man uit Lonow. De twee raakten elkaar waarna de auto van de 35-jarige ging tollen op de weg. De 35-jarige werd ter plaatse door ambulancemedewerkers onderzocht. De auto moest worden afgesleept. (2010064221)

Rood licht controle

Enschede

De politie heeft tijdens een roodlicht / verkeerscontrole in Enschede op donderdag 16 juli 10 processen-verbaal uitgeschreven. De controles werden gehouden op de kruising Wethouder Beverstraat / Zuiderval.

Proces-verbaal is onder andere opgemaakt voor: Drie personen negeerden het rode verkeerslicht, zes automobilisten droegen geen autogordel en één persoon was niet hands-free aan het telefoneren tijdens het rijden. (2010064160)

Twee winkeldieven aangehouden

Enschede

Donderdag 15 juli zijn omstreeks 20.00 uur twee personen aangehouden nadat zij in een supermarkt aan het Van Loenshof in Enschede een winkeldiefstal hadden gepleegd.

Op bewakingsbeelden was te zien dat een 42-jarige vrouw uit Enschede een kratje bier uit het schap pakte en deze onder de detectiepoortjes door schoof, waar een 39-jarige man het kratje aanpakte en ermee weg liep. Onderweg leegde het stel de flesjes en leverden zij het lege kratje weer in bij een andere supermarkt. Het stel is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor zijn zij heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (2010064330)

Man aangehouden in verband met steekpartij

Enschede

Donderdagavond 15 juli omstreeks 00.00 uur is een 25-jarige Enschedeër aangehouden omdat hij een andere man met een mes had gestoken op de Haaksbergerstraat in Enschede.

Omstreeks 23.50 uur kreeg de politie melding van de steekpartij op de Haaksbergerstraat. Een 29-jarige Enschedeër wilde even daarvoor E 50 euro wisselen bij een cafetaria in het centrum van Enschede. Hij werd toen aangesproken door de 25-jarige Enschedeër. Deze vertelde dat hij het geld wel kon wisselen, maar dan moest de 29-jarige wel even meelopen. Toen ze op de Haaksbergerstraat liepen, pakte de 25-jarige de E 50 euro af en stak de 29-jarige met een mes in zijn buik en op zijn arm. Gelukkig is de 29-jarige er met enkele schrammen vanaf gekomen.

De 25-jarige is aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010064330)

Inbraak apotheek, de politie zoekt getuigen Hengelo
Vrijdagmorgen 16 juli vond omstreeks 05.20 uur een inbraak plaats bij een apotheek aan de H.C. Pootstraat in Hengelo. De politie is op zoek naar getuigen.

De politie kreeg omstreeks 05.20 uur melding van de inbraak. Ter plaatse werd het pand doorzocht, maar de daders bleken er vandoor te zijn. Een getuige meldde zich. Zij vertelde dat zij omstreeks 05.20 uur een knal hoorde. Ook had zij twee mannenstemmen bij de apotheek gehoord. De mannen reden in een beige/bruine auto. De getuige had een man in een wit overhemd zien fietsen bij het winkelcentrum die ook getuige moet zijn geweest van de inbraak.

De politie is op zoek naar getuigen van deze inbraak. Ook de man die langs het winkelcentrum heeft gefietst omstreeks bovengenoemd tijdstip wordt verzocht zich te melden. Getuigen kunnen zich melden bij Politie Twente, team Hengelo, via het algemene telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010064435)