Gemeente Lelystad

Vestiging Tourist Info in Batavia Stad

Vrijdag 16 juli 2010
| Mail een vriend(in) Print pagina
Wethouder Fackeldey en twee medewerkers van het toeristische infopunt in Batavia Stad

Vanaf vrijdag 16 juli 2010 is het informatiecentrum van Batavia Stad Fashion Outlet tevens toeristisch informatiepunt voor Lelystad.

Toeristische informatie

Gemeente Lelystad en de directie van Batavia Stad hebben daarover afspraken gemaakt. In de nieuwe ingerichte receptie- en informatieruimte van Batavia Stad staat een presentatiekast met toeristische informatie en promotiemateriaal. Medewerkers van Batavia Stad zijn tevens informatrices op het gebied van Tourist Info Lelystad.

Potentiële klanten

Wethouder Jop Fackeldey, met toerisme en recreatie in zijn portefeuille, is zeer tevreden met de deal met Batavia Stad: "In Batavia Stad komen jaarlijks twee miljoen bezoekers die allemaal potentiële klanten zijn voor een vervolgbezoek in en aan Lelystad. Maar dan moeten ze wel weten wat Lelystad te bieden heeft. Dat gaan we hen met de vestiging van een Tourist Info binnen de muren van Batavia Stad actief vertellen."

Extra service

Voor Batavia Stad is de Tourist Info een extra service en een aanvulling op de inrichting van de eigen receptie en informatieruimte. "We hopen dat klanten de aankleding en de aanvullende informatie kunnen waarderen en dat het hen in de verleiding brengt nogmaals naar Lelystad te komen. Dit is goed voor het imago van Lelystad en goed voor Batavia Stad", aldus de general manager van Batavia Stad, Gerben Boomsma.

Openingstijden

De Tourist Info in Batavia Stad is het gehele jaar geopend (van maandag tot en met zondag) tussen 10.00 en 18.00 uur met uitzondering van eerste kerstdag (25 december) en nieuwjaarsdag (1 januari). Bij de medewerkers van Batavia Stad/Tourist Info kunt u terecht met alle vragen op toeristisch gebied. Zij zullen inhoudelijk worden gevoed en ondersteund door de Tourist Info medewerkers van de gemeente Lelystad, werkzaam in de Stadswinkel aan De Meent.

Door de beperkte ruimte in Batavia Stad zijn niet alle toeristische uitgaven die Lelystad en/of Flevoland betreffen, er beschikbaar. Alle informatie is echter wel direct opvraagbaar en kan desgewenst later worden toegestuurd.

Batavia promotie

Batavia Stad is onderdeel van het gebied Batavia, men kan naast winkelen ook een bezoek brengen aan de Bataviawerf, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (afdeling Scheepsarcheologie of het Nieuw Land Erfgoedcentrum. Ook vindt men in Batavia een heuse bierbrouwerij waar Lelystads bier gebrouwen wordt en verkocht, Koekoekbierbrouwerij fungeert tevens als restaurant. Daarnaast zijn NAUPAR | Nautische partners en Bataviahaven ook onderdeel van het gebied Batavia.

Naast de Tourist Info, presenteren ook deze bedrijven zich binnenkort in de informatieruimte van Batavia Stad. De zes partners die zich in Batavia Promotie hebben verenigd tonen zich dan door middel van filmpjes en folders. Daarmee kan aan de bezoekers van Batavia Stad straks een breed Lelystads toeristisch aanbod worden gepresenteerd.

De vestiging van de Tourist Info in Batavia Stad zal aan het eind van het jaar worden geëvalueerd en worden betrokken bij de planvorming voor een nieuwe organisatie en opzet van de toeristische informatievoorziening in Lelystad.