Gemeente Waddinxveen


Projectontwikkelaar woningbouw ât Suyt Plasweg geselecteerd

Bokx Vastgoed is als marktpartij geselecteerd voor de ontwikkeling van de woningbouw ât Suyt aan de Plasweg. Deze partij scoorde bij de beoordeling in de selectieprocedure de meeste punten en gaat nu het planvoorstel in overleg met de gemeente verder uitwerken. Het college van B&W heeft de gunning inmiddels in principe vastgesteld.

Het plan van Bokx Vastgoed omvat de bouw van 17 vrijstaande woningen, 16 twee-onder-een-kapwoningen, 14 appartementen en in totaal 12 hoevewoningen. Daarnaast worden 15 vrije kavels uitgegeven. Het plan lift mee op de karakteristieke omgeving van de Plasweg met veel groen en ruimte. In het plan van Bokx Vastgoed wordt ook veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Zo komt er een duurzame energievoorziening en wordt een natuurlijke waterzuivering toegepast. Bokx Vastgoed geeft de toekomstige bewoners van ât Suyt binnen de gestelde kaders ook inspraak in hun woningontwerp. Dat geldt zowel voor de projectmatig ontwikkelde woningen als voor de woningen op de vrije kavels. Op die manier krijgt de wijk een gevarieerd aanzicht en een eigen identiteit.

Selectieprocedure
Aan de selectie ging een heel traject vooraf. Na een voorselectie uit een groot aantal aanmeldingen waren er bij de selectie nog vijf marktpartijen in de race voor de ontwikkeling van dit woningbouwproject. De gemeente heeft de vijf voorstellen bestudeerd aan de hand van de vooraf opgestelde beoordelingscriteria. De vijf voorstellen zijn ook voorgelegd aan de omwonenden van het plangebied. Zodoende konden zij meebeslissen over de keuze van het planontwerp. Bij de beoordeling waren er twee zwaarwegende criteria: stedenbouw (inclusief de voorkeur van de omwonenden) en de grondbieding. Alle beoordelingen zijn zorgvuldig bekeken en dat heeft geleid tot de selectie van Bokx Vastgoed.Â