Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 13.30 uur

Utrecht, 16-07-2010

Twee verdachten aangehouden

DE BILT- Bij een horecagelegenheid aan de Hessenweg ontstond donderdagavond omstreeks 23.20 uur een opstootje tussen twee kameraden.

Een 21-jarige man uit Houten bevond zich in de horecagelegenheid toen hij vervelend gedrag vertoonde en hij door een van de medewerkers werd verzocht de zaak te verlaten. Zijn 19-jarige kameraad uit Utrecht zorgde ervoor dat hij met hem mee naar buiten ging om ruzie binnen te voorkomen.

Eenmaal buiten onstond vervolgens ruzie tussen de twee kameraden. De 21-jarige man die onder invloed van alcohol verkeerde, wilde zijn maat aanvallen met een fiets, maar werd hiervan weerhouden door omstanders. Vervolgens vond hij een voorwerp dat hij als slagwapen wilde gaan gebruiken. Hierop pakte de 19-jarige man een steekwapen dat hij bij zich droeg en riep tegen zijn kameraad dat hij moest ophouden. Omstanders hielden hen uit elkaar tot de politie arriveerde. De politie hield beide verdachten aan en nam ze mee voor verhoor.

Te veel gedronken

DEN DOLDER/ZEIST Aan de Dolderseweg is in de nacht van donderdag op vrijdag omstreeks 00:40 uur een 42-jarige vrouw uit Zeist aangehouden omdat zij te veel had gedronken. Op het bureau blies zij 590 ug/l. Haar rijbewijs werd ingevorderd en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Dronken automobiliste veroorzaakt aanrijding

GROENEKAN/DE BILT - Op donderdagavond werd een automobiliste aangehouden omdat zij te veel gedronken had en een aanrijding had veroorzaakt met een andere auto.

Omstreeks 20:50 uur vond er een kopstaart botsing plaats op de Nieuwe Weteringseweg. Een 51-jarige vrouw uit Zeist reed hier tegen de auto die voor haar reed en die werd bestuurd door een 56-jarige man uit IJsselstein. Hierdoor ontstond er schade aan de voertuigen. De vrouw had gedronken en werd direct aangehouden. Zij blies op het bureau 930 ug/l. Haar rijbewijs werd ingevorderd en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.