Politie Hollands Midden

Nieuwveen - Aanhoudingen op verdenking van handel en bezit drugs

Nieuwveen, 16-07-2010 o De politie heeft donderdagmiddag 15 juli zes mannen van tussen de 19 en 37 jaar aangehouden in een onderzoek naar de handel in en het bezitten van drugs

In een woning aan het Blokland van een 30-jarige verdachte werd na een doorzoeking onder andere een kilo amfetamine aangetroffen.

Na een eerdere melding over vermoedelijke handel in drugs werden de woning en de personen die de woning bezochten in de gaten gehouden en werden verdachte autos in de omgeving staande gehouden voor een controle.

Zo werd donderdag een auto opgemerkt die eerder al was gecontroleerd. De bestuurder, de 37-jarige verdachte uit Rijnsaterwoude, werd op de Oude Nieuwveenseweg staande gehouden en aangehouden nadat er in zijn auto drie zakjes met amfetamine en een hoeveelheid geld werd aangetroffen.

Twee verdachten, van 20 en 23 jaar zonder vaste verblijfplaats, werden aangehouden op de Oostkanaalweg en drie inzittenden van een andere auto, waaronder de bewoner van het Blokland, werden op het Nieuwveens Jaagpad aangehouden.

Alle voertuigen zijn in beslaggenomen voor verder onderzoek. De 30-jarige bewoner wordt verdacht van het handelen in en het bezitten van verdovende middelen. De politie onderzoekt verder wat de betrokkenheid is van de overige verdachten. De verdachten zitten nog vast.

De politie meent met deze actie drugsoverlast in de omgeving van het Blokland terug te dringen.